Menu
Ajax Vrouwen komen alvast in Champions League-ritme

Ajax Vrouwen komen alvast in Champions League-ritme

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond een nipte oefenzege op Wartburgia geboekt. Het werd op sportcomplex de Toekomst 1-0 door een treffer van Ana Romero na elf minuten.

,,Deze wedstrijd was puur bedoeld om te wennen aan het op woensdagavond spelen, om in het Champions League-ritme te komen", vertelt trainer Benno Nihom, vooruitblikkend op de tweeluik tegen Brescia. ,,Verder was het een leuk oefenduel, dat we wel met ruimere cijfers hadden moeten winnen.”

Verrassender en opportunistischer
Het ontbrak de Ajax Vrouwen vooral aan precisie en koelbloedigheid voor het vijandelijke doel. Ook zat het niet altijd mee. Zo werd 3 keer de lat geraakt. ,,We mogen in de eindfase wel wat doortastender worden, maar ook verrassender en opportunistischer. We spelen goed, mooi verzorgd voetbal, maar het is soms ook positiespel om het positiespel.”

Women's Champions League op de Toekomst! Be there!

➡️ #AjaxVrouwen - Brescia
🗓 4 okt
⏰ 19:30 uur
🎟 https://t.co/r0E2S7Xqzu#UWCL #ajabre pic.twitter.com/Vaj3c6kqls

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 25 september 2017

Nihom greep het duel met de stadgenoot aan om iedereen in zijn selectie speelminuten te geven. ,,Je wisselt heel veel in zo'n wedstrijd en speelt in allerlei formaties. Iedereen heeft de tijd gespeeld die hij kon spelen. Sommige spelers hadden van vrijdag nog een hele wedstrijd in de benen. Daar hou je dan rekening mee."

Rentree Van der Linden
,,Verder heeft Ana (Romero) eindelijk weer gespeeld, Kay-lee (de Sanders) een helft meegedaan en ook Vita (van der Linden) 20 minuten gespeeld. Voor Vita natuurlijk geweldig na bijna een jaar blessureleed. Ook heeft Marieke (Ubachs) een helft meegedaan.”

De Ajax Vrouwen debuteren tegen Brescia in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Ajacieden spelen over een week eerst thuis. Voor het duel op de Toekomst zijn via onderstaande button tickets verkrijgbaar.

Tickets Ajax - Brescia

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax/Gerard van Hees