Menu
Ajax Vrouwen lopen eerste nederlaag op

Ajax Vrouwen lopen eerste nederlaag op

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond in de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie de eerste nederlaag te incasseren gekregen. Op bezoek bij PSV in Eindhoven stapelde tegenslag zich op tegenslag en viel het dubbeltje nimmer naar Ajax-kant, 1-0.

Met een groot aantal geblesseerden op de tribune (Liza van der Most, Soraya Verhoeve, Vita van der Linden, Merel van Dongen en Lucienne Reichardt) moest Ajax het in Eindhoven opnemen tegen PSV. Voor de wedstrijd kreeg de ploeg nog twee dompers te verwerken. Ed Engelkes kon niet coachen omdat zijn vader onverwacht in het ziekenhuis was opgenomen en in de warming-up raakte prompt ook nog Loïs Oudemast geblesseerd. In haar plaats speelde Lauren Delleman.

Slechte voortekenen
Het bleken slechte voortekenen. Want onder toeziend oog van 2200 supporters kwam de ploeg van inval- en toekomstig coach Benno Nihom in de twintigste minuut op achterstand. Maar het was niet de laatste teleurstelling. Twee minuten na de PSV-goal moest ook Daphne Koster geblesseerd (lies) naar de kant. Chantal de Ridder verving haar maar ook zij kon de wedstrijd niet uitspelen. ,,Ondanks al die tegenslagen heb ik een ploeg gezien die fantastisch hun best heeft gedaan", was Nihom trots op zijn meiden. ,,We hebben als ploeg gevochten, maar die bal wilde er niet in. PSV had zich voorgenomen om er een heet avondje van te maken en beperkte zich tot alles wegschoppen wat in hun buurt kwam. Bal of man. Dan kan ik wel chagrijnig doen, maar ik moet onze ploeg echt een groot compliment geven. De bal wilde er gewoon niet in. Een keer werd een inzet van Ana Romero zelfs van de lijn gehaald."

Betsy Hassett mocht als invaller voor De Ridder de laatste fase proberen het tij te doen keren samen met Dominique Vugts die Ana Romero verving. Ook toen lukte het niet. De Ajax Vrouwen liepen tegen de eerste nederlaag in de competitie aan. De koppositie komt uiteraard niet in gevaar, want Ajax leidt nog altijd met 11 punten voorsprong. Morgen komen de concurrenten ADO Den Haag en Twente tegenelkaar in actie.

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster (22. De Ridder (79. Hassett), Delleman, Philtjens; Zeeman, Kaagman, Van Lunteren, Pieëte, Van den Bighelaar, Romero (73. Vugts).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Thomas Bakker