Menu
Ajax Vrouwen maken indruk tijdens oefenduel

Ajax Vrouwen maken indruk tijdens oefenduel

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een eenvoudige oefenzege geboekt op Ter Leede. Op sportcomplex de Toekomst werd het 6-0. Ajax, dat warmdraait voor de naderende kwalificatieduels voor de Champions League, speelde fris en overtuigend.

Ook EK-deelnemers van de partij
Alle teruggekeerde EK-deelneemsters waren, op Stefanie van der Gragt na, van de partij.
Van hen begonnen Liza van der Most en Davina Philtjens in de basis. Zoals van een landskampioen verwacht mag worden, maakte Ajax het spel. Aanvoerster Loïs Oudemast opende na een kwartier spelen de score.

Over de flanken
Flankspeelsters Toni Payne en Linda Bakker waren de opvallendste speelsters in de eerste helft. Met vele succesvolle dribbels werd de defensie van de bezoeksters door beide speelsters regelmatig ontregeld. Kort voor rust kwamen de Ajax Vrouwen steviger aan de leiding. Payne passeerde haar directe opponente en liet Inessa Kaagman doeltreffend afronden.

Toni Payne maakte indruk op de vleugel.
Toni Payne maakte indruk op de vleugel.

In de tweede helft speeltijd kreeg een reeks nieuwe speelsters speeltijd. Onder hen Oranje-internationals Sisca Folkertsma en Kelly Zeeman. Ter Leede verdedigde verdienstelijk, maar was aanvallend te onmachtig om het de Ajax-defensie écht lastig te maken. 

Merel van Dongen scoorde uit een vrije trap.
Merel van Dongen scoorde uit een vrije trap.


Rake vrije trap Van Dongen
Naarmate de tweede helft vorderde, slaagde Ajax er dan ook in om de score uit te bouwen. Merel van Dongen nam het derde doelpunt van de dag voor haar rekening, de verdedigster plaatste een vrije trap op fraaie wijze in de lange hoek. Niet lang daarna liep de landskampioen uit naar 4-0. Nicky van de Abbeele haalde succesvol de trekker over. Mooie kansen voor opnieuw Van Dongen en Lindsey Keizerweerd ontstonden kort daarna.

Uitblinkster Linda Bakker haalt uit.
Uitblinkster Linda Bakker haalt uit.

Het was echter uitblinkster Linda Bakker die voor de 5-0 tekende met een geplaatst afstandsschot. Niet lang daarna deed Bakker haar kunstje nog eens over, na een combinatie met Chantal de Ridder haalde ze vernietigend uit en bepaalde zo de eindstand op 6-0.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto's; Ajax.nl/Louis van de Vuurst