Menu
Ajax Vrouwen mogen weer aan de bak

Ajax Vrouwen mogen weer aan de bak

Na een vrij weekend mogen de Ajax Vrouwen er weer tegenaan komende vrijdag. De koploper van de Eredivisie gaat op bezoek in Velsen-zuid bij de Telstar Vrouwen. De bal gaat vrijdagavond om 19:30 rollen op sportpark Schoonenbeek.

Het team van Ed Engelkes is bezig aan een uitmuntend seizoen met nog maar één verliespartij en twee gelijke spelen. Ze zijn daarmee koploper met vier punten voor op de nummer 2 FC Twente. De vorige wedstrijd werd thuis gewonnen met 1-0 van sc Heerenveen.

De Witte Leeuwinnen doen het daarentegen minder op de ranglijst. Je vindt ze terug op een vijfde plaats van de zeven teams die deelnemen aan de Eredivisie voor Vrouwen. De vrouwen van Telstar hadden afgelopen weekeinde wel een wedstrijd op het programma. De wedstrijd tegen FC Twente Vrouwen werd met maar liefst 8-1 verloren. Hierdoor zullen ze extra gebrand zijn om tegen de Ajax Vrouwen een goed resultaat te behalen.

Na het duel van komende vrijdag staat Ajax een reeks belangrijke wedstrijden te wachten. Het tweeluik met FC Twente voor de competitie en beker, en het duel in Eindhoven tegen PSV Vrouwen. Het is dus belangrijk dat de Amsterdamse ploeg deze reeks goed in gaan met een overwinning op Telstar.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees