Menu
Ajax Vrouwen naar BeNe League A

Ajax Vrouwen naar BeNe League A

De Ajax Vrouwen hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de kampioenspoule van de BeNe League. Het team van trainer Ed Engelkes pakte in Zwolle het benodigde punt door een 0-0 gelijkspel tegen de vrouwen van PEC Zwolle. Na de winterstop strijdt Ajax samen met FC Twente, PSV, ADO en de vier beste ploegen van Belgiƫ om het kampioenschap.

De blijdschap en opluchting was groot toen het laatste fluitsignaal in Zwolle klonk. De Ajax Vrouwen beklonken hun eerste halfjaar met een plaats bij de eerste vier in de BeNe League. En dat biedt een mooi vooruitzicht voor de tweede seizoenshelft.

Het gelijkspel in Zwolle was precies wat de Ajax Vrouwen nodig hadden om bij de eerste vier te eindigen. Tijdens de laatste speelronde in de BeNe League oranje stond het laatste ticket voor de BeNe League A (kampioenspoule) op het spel. Daarin had Ajax vooraf weliswaar de beste papieren, maar ook de vrouwen van Telstar maakten nog kans op een plek bij de eerste vier. Dankzij de 0-0 in Zwolle hield Ajax die vierde plaats uiteindelijk op eigen kracht vast en hoefde het niet meer naar de concurrentie te kijken. Zeker ook omdat het duel tussen Telstar en FC Utrecht in 2-2 eindigde.

De startende elf van Ajax in Zwolle. De startende elf van Ajax in Zwolle.

Hoewel het een memorabele avond werd, was de wedstrijd er een om snel te vergeten. ,,Het was billenknijpen en slecht voetbal", zo analyseerde coach Ed Engelkes na afloop. ,,Het was zonder overdrijving een van de slechtste wedstrijden die ik in jaren heb gezien. Ik geloof dat we wel twintig keer buitenspel hebben gestaan. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we door zijn en dat we op eigen kracht hebben gedaan. Er was behoorlijk druk bij onze jonge ploeg, dus daarom is de ontlading des te groter."

De avond had wellicht iets makkelijker kunnen verlopen als Mandy Versteegt in de eerste helft had gescoord. De aanvalster kreeg een dot van een kans, maar verzuimde die te benutten. PEC Zwolle zette daar een bal tegen de paal tegenover. Daarmee waren de grootste kansen genoemd, want verder bleef het vooral bij afstandsschoten in Zwolle. Het werd daarmee een typische 0-0-wedstrijd, die Ajax in dit geval niet slecht uitkwam. De missie was immers geslaagd. Na de winterstop strijdt Ajax met de beste ploegen van Nederland en Belgiƫ om het kampioenschap van de BeNe League.

Opstelling Ajax Vrouwen: Laura du Ry; Liza van der Most, Daphne Koster, Leonne Stentler, Pascalle Tang; Anouk Hoogendijk, Tessel Middag, Desiree van Lunteren; Mandy Versteegt, Linda Bakker (80. Sabine Becx), Babiche Roof (75. Carmen Manduapessy)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Voor rust kwam Ajax goed weg toen PEC Zwolle de paal raakte. Voor rust kwam Ajax goed weg toen PEC Zwolle de paal raakte.
Daphne Koster in een fel duel. Daphne Koster in een fel duel.
Ongeloof bij Mandy Versteegt na het missen van een grote kans. Ongeloof bij Mandy Versteegt na het missen van een grote kans.
De Ajax Vrouwen werden in Zwolle gesteund door meegereisde Ajax-fans. De Ajax Vrouwen werden in Zwolle gesteund door meegereisde Ajax-fans.
Ajax hield de nul in Zwolle. Ajax hield de nul in Zwolle.
Vreugde bij de Ajax Vrouwen. Vreugde bij de Ajax Vrouwen.
Trainer Ed Engelkes feliciteert Mandy Versteegt. Trainer Ed Engelkes feliciteert Mandy Versteegt.
Aanvoerster Daphne Koster en haar medespeelsters bedanken het publiek. Aanvoerster Daphne Koster en haar medespeelsters bedanken het publiek.
De ballenmeisjes van Zwolle wilden na afloop om de foto met de Ajacieden. De ballenmeisjes van Zwolle wilden na afloop om de foto met de Ajacieden.
Tijd voor handtekeningen! Tijd voor handtekeningen!