Menu
Ajax Vrouwen naar halve finale beker

Ajax Vrouwen naar halve finale beker

De Ajax Vrouwen hebben zich zaterdag voor de halve finale van de KNVB Beker geplaatst. Op bezoek bij de vrouwen van sc Heerenveen was bekerhouder Ajax met 0-4 te sterk. Claudia van den Heiligenberg, Marlous Pieëte (2x, foto) en Desiree van Lunteren (strafschop) waren trefzeker in Friesland. De thuisploeg eindigde het duel met tien speelsters na een rode kaart. In de halve finale speelt Ajax een uitwedstrijd tegen Telstar.

Een kleine 24 uur voordat het Ajax van Frank de Boer het in het Abe Lenstra Stadion tegen Heerenveen opneemt, stond er een ontmoeting tussen de beide vrouwenteams op het programma. Het duel in Friesland moest de Ajax Vrouwen een stap dichter in de buurt van de bekerfinale brengen. De bekerwinnaar van vorig seizoen wil de beker dit seizoen maar al te graag in Amsterdam houden. Trainer Ed Engelkes: ,,We willen op alle fronten meedoen om de prijzen. En iedere prijs is een prijs. We willen daarom absoluut de beker opnieuw winnen.”

Claudia van den Heiligenberg zette de Ajax Vrouwen in de 38ste op voorsprong. Uit een voorzet van Marlous Pieëte tekende ze voor de 0-1. Daarvoor had Loïs Oudemast twee honderd procent kansen op de openingstreffer laten liggen. ,,We waren duidelijk de bovenliggende partij, maar konden dat aanvankelijk niet in de score uitdrukken”, zei Engelkes daar na afloop over. De coach van de Ajax Vrouwen kon na de Cyprus Women’s Cup weer over alle internationals beschikken.

Na rust ging het beter. De Ajax Vrouwen gingen dwingender spelen en dat leverde kansen op. Toch duurde het nog even voordat het team van Engelkes de wedtrijd definitief over de streep trok. Dat gebeurde uiteindelijk in de 70ste minuut. Vanaf dat moment liep de teller uiteindelijk nog aardig op. Binnen zes minuten had Ajax de 0-1 voorsprong naar 0-4 opgevoerd. Pieëte zorgde voor zowel de tweede als de vierde goal en was daarnaast ook nog eens betrokken bij de derde goal. Na een overtreding van Heerenveen-speelster Lydia Borg op Pieëte wees de scheidsrechter naar de stip. Desiree van Lunteren benutte vervolgens die buitenkans van elf meter.

Vervolgens had de score wat Engelkes betreft nog wel wat verder mogen of eigenlijk moeten oplopen. ,,Als we nog iets zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen had het zo 0-7 kunnen worden. We moeten leren om een tegenstander op dat soort momenten pijn te doen. De mogelijkheid op een veel hogere score was er in ieder geval.”

In de halve finale van de beker speelt Ajax een uitwedstrijd tegen Telstar. De andere halve finale gaat tussen FC Twente en ADO. De duels worden in het weekend van 11 en 12 april gespeeld.

De Ajax Vrouwen hervatten de competitie komende vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen koploper Standard Luik. De topper begint om 19:30 uur op sportcomplex de Toekomst. De toegang is gratis.

Scoreverloop: 38. Van den Heiligenberg 0-1, 70. Pieëte 0-2, 72. Van Lunteren 0-3 (pen), 76. Pieëte 0-4.

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, Van der Most, Koster, Delleman, Hogewoning (73. Bakker), Van Lunteren, Van den Bighelaar (64. Middag), Oudemast (80. Zeeman), Pieëte, De Ridder, Van den Heiligenberg.

Tekst en foto: Ajax.nl

Door naar de halve finale! #knvbbeker

Een foto die is geplaatst door MarlousPieete (@marlouspieete) op