Menu
Ajax Vrouwen naar halve finale KNVB Beker

Ajax Vrouwen naar halve finale KNVB Beker

De Ajax Vrouwen hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker. De ploeg van trainer Benno Nihom won in Den Haag met 0-2 van ADO. Desiree van Lunteren en Inessa Kaagman scoorden.

Na de ruime bekerzege op DTS Ede, kreeg het team van Benno Nihom vrijdagavond een tegenstander van een ander kaliber tegenover zich. Eredivisionist ADO Den Haag was in de Hofstad - op de verjaardag van aanvoerder Loïs Oudemast (foto) - de opponent van de Ajax Vrouwen. ,,We hadden nog niet gewonnen van ADO dit seizoen", herinnerde Nihom zich maar al te goed. ,,Dat nemen wij onbewust toch mee, maar zij ook. Zij denken dat er wat te halen valt tegen ons."

Er ontspon zich een spannende strijd, waarin ADO Den Haag vanuit de counter gevaarlijk werd en Ajax vanuit standaardsituaties dreigend voor het doel van ADO opdook. Goals leverde dat echter nog niet op. ,,Eigenlijk hadden we 2-0 voor moeten staan", vond Nihom. ,,Ik zei tegen de ploeg dat we nou niet het veld op moeten gaan met het idee dat het niet lukt. Want het lukte hartstikke goed, maar we moeten alleen scoren."

45+2. RUST!

Stand in Den Haag: 0-0 ��#adoaja

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 13 april 2018

Die positieve woorden waren niet aan dovemansoren gericht. Want in de 2e helft speelde Ajax heel sterk. Trainer Nihom zei zelfs: ,,Ik denk dat de eerste 20 minuten van de tweede helft misschien wel de beste van het seizoen waren." Nu lukte het scoren wél. Bij een vrije trap draaide Merel van Dongen de bal fraai in, waar Desiree van Lunteren hoog opsprong en raak kopte, 0-1! De goal bevrijdde de Ajax Vrouwen en 8 minuten later lag de 0-2 erin. Inessa Kaagman nam prachtig aan, draaide weg van haar tegenstander en schoot in het uiterste hoekje keurig raak!

WAUW ��
Wat een actie en afronding @InessaKaagman! #adoaja pic.twitter.com/OxllHRXzAi

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 13 april 2018

Een kwartier voor tijd had Merel van Dongen pech dat een inzet van haar vanaf rechts op de lat belandde. Het gaf al aan dat de Ajax Vrouwen niet inhielden bij de 0-2, maar doorgingen voor een nog beter resultaat. Niet dat ADO Den Haag het liet zitten, maar de verdediging van Ajax - met name Stefanie van der Gragt en Davina Philtjens - verrichtte uitstekend werk en keepster Lize Kop hield haar doel schoon. Zo trok Ajax de clean sheet over de streep en bereikte de bekerhouder ongeschonden en nog zonder tegengoals de halve finale van de KNVB Beker.

Scoreverloop: 51. Desiree van Lunteren 0-1, 59. Inessa Kaagman 0-2

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Van Lunteren (80. Reichardt), Kaagman (72. Van den Abbeele), Oudemast, Van den Bighelaar, Folkertsma (67. Bakker)

Lees ook: Blog Lize Kop: 'Enorme eer om bij Oranje te zitten'

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Ajax.nl/Gerard van Hees