Menu
Ajax Vrouwen naar kwartfinale bekertoernooi

Ajax Vrouwen naar kwartfinale bekertoernooi

De Ajax Vrouwen hebben zich vrijdagavond ten koste van Jong FC Twente Vrouwen geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB beker. Desiree van Lunteren scoorde kort voor rust de enige treffer.

De Ajax Vrouwen hadden weinig te winnen tegen het beloftenteam van FC Twente. Alleen als er een zeer grote zege zou worden behaald, heb je het goed gedaan. De ploeg van trainer Ed Engelkes haalde evengoed een voldoende, speelde niet geweldig maar kwam ook niet in gevaar. Spannend was het alleen theoretisch omdat de 0-1-stand op het bord bleef staan.

Die enige treffer was op een mooi moment tot stand gekomen: een seconde of twintig voor rust. Merel van Dongen dribbelde in, passte schuin vooruit naar Desiree van Lunteren. Zij aarzelde niet en schoot fantastisch binnen, 0-1.

In de tweede helft maakte Soraya Verhoeve van het CTO-team haar debuut en speelde zeer verdienstelijk. Zij zag van nabij hoe Loïs Oudemast nog twee honderdprocent kansen kreeg, maar die niet maakte. Daardoor hield Jong FC Twente nog een beetje het geloof in een daverende stunt, maar verder dan een bal op de lat kwam de thuisploeg niet. Zo bleef het bij 0-1 en verdwijnt het papiertje met de Ajax Vrouwen zaterdagavond in de koker voor de kwartfinale.

Ajax Vrouwen: Sarasola; Van den Linden, Zeeman, Van Dongen, Hogewoning; Van Lunteren, Kaagman, Oudemast; Bakker, De Ridder (46. Verhoeve), Pieëte

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees