Menu
Ajax Vrouwen naar ruime zege bij Zwolle

Ajax Vrouwen naar ruime zege bij Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben het uitduel met PEC Zwolle eenvoudig gewonnen. Op slag van rust benutte het team van trainer Ed Engelkes via Kelly Zeeman eindelijk één van de vele kansen. In de tweede helft liep Ajax dankzij Soraya Verhoeve, Betsy Hassett en Inessa Kaagman uit naar 0-4.

De selectie van de Ajax Vrouwen heeft weer een speelster terug. Na een jaar blessureleed sloot Lauren Delleman voor het eerst weer aan bij de wedstrijdselectie. Tot speelminuten kwam het echter nog niet. Engelkes: ,,Dit was niet de wedstrijd voor haar om een rentree te maken. De beide centrale verdedigers, Koster en Van Dongen, stonden zo gefocust te spelen, dan moet je die er niet uithalen."

Steeds meer kiest Engelkes voor vastigheden. Dus stond nu hetzelfde team in het veld als vorige week tegen sc Heerenveen.

Het verschil tussen de nummer 1 Ajax en nummer laatst PEC Zwolle was evident. In Amsterdam had Ajax al met 5-0 gewonnen en ook aan de IJssel had de koploper het hoogste woord. Maar zoals vaker dit seizoen benutte het team de vele kansen te weinig. ,,Het was niet onze beste wedstrijd, maar ondanks dat kregen we wel veel kansen", had Engelkes geconstateerd.

Vreugde na de 0-1 van Kelly Zeeman.
Vreugde na de 0-1 van Kelly Zeeman.

Goede mogelijkheden
De eerste kans was voor Soraya Verhoeve, maar ook Desiree van Lunten en Marjolijn van den Bighelaar hadden goede mogelijkheden waarbij Marjolijn nog tegen de paal schoot. Gelukkig kwam het verschil in kwaliteit voor rust nog - enigszins - op het scorebord. Kelly Zeeman kopte de bal na een voorzet van Davina Philtjens raak, 0-1. ,,Gelukkig viel die goal. Anders had Zwolle onterecht nog zoiets gehad van 'dat hebben we goed gedaan'", aldus Engelkes.

Precies een jaar na haar blessure keert @LaurenDelleman terug in de selectie van de #AjaxVrouwen! �������� #pecaja pic.twitter.com/kTOVXKg8A3

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 9 december 2016

In de tweede helft verdubbelde Soraya Verhoeve in de zeventigste minuut de score. Kort daarna werd zij gewisseld voor Chantal de Ridder. ,,Soraya heeft veel gespeeld de laatste tijd en had ook weer veel energie in deze wedstrijd gestoken", verklaarde Engelkes zijn wissel. Later kwam ook Inessa Kaagman binnen de lijnen. De invalsters, eerder was Betsy Hassett al binnen de lijnen gekomen, gaven hun visitekaartje af aan de trainer. Eerst scoorde Hassett en later schoot ook Kaagman raak. ,,De speelsters zijn qua niveau steeds dichter naar elkaar toegegroeid", gaf Engelkes aan. ,,Zij hebben andere kwaliteiten dan de basis en de tegenstander zal ook moe zijn geweest, maar ze hebben het prima ingevuld. Het maakt het voor mij lastiger om keuzes te maken in wie ik wel of niet opstel."

Volgende week vrijdag speelt Ajax de topper tegen ADO Den Haag. Het is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Entree is gratis. De aanvang is 19:30 uur.

Scoreverloop: 45. Zeeman 0-1, 70. Verhoeve 0-2, 86. Hassett 0-3, 89. Kaagman 0-4

Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster, Van Dongen, Philtjens; Zeeman, Van Lunteren (79.Kaagman), Oudemast (60. Hassett); Pieëte, Van den Bighelaar, Verhoeve (72. De Ridder).

Dit is de stand na speelronde 12! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/sRwkLGlmE3

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 9 december 2016

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Remko Kool