Menu
Ajax Vrouwen officieel lid Ajax

Ajax Vrouwen officieel lid Ajax

Het lidmaatschap van Ajax is een exclusieve eer die alleen echte Ajacieden toekomt. Sinds zondag zijn ook de twintig speelsters van Ajax Vrouwen als officiële leden toegetreden tot de vereniging Ajax. Voorzitter Hennie Henrichs bood de speelsters het lidmaatschap aan op de Toekomst, tijdens de jaarlijkse lunch voor clubleden.

Daags na de glansrijke zege op ADO Den Haag (2-1) viel er zodoende opnieuw iets moois te vieren voor Ajax Vrouwen. In de kantine van de Toekomst ontving boegbeeld Daphne Koster uit handen van Henrichs als eerste speelster de oorkonde en bijbehorende paperassen die een Ajax-lid hoort te hebben. Vijf jaar terug traden al de eerste vrouwelijke leden toe tot de vereniging. Zondag volgden daarop de eerste speelsters.

,,Daphne stond te trillen, vertelde ze na afloop. Ze vond het echt mooi’’, weet Ajax’ manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar. De Ajax Vrouwen werden verrast door het lidmaatschap. Molenaar was echter vooraf op de hoogte. ,,We hebben het stilgehouden voor de spelersgroep’’, vervolgt Molenaar. ,,Normaal is zondag een vrije dag voor de selectie. Maar omdat we zaterdag tegen ADO speelden hebben we de uitlooptraining erin gehouden. We vroegen de speelsters ook voor de lunch keurig in Oger-clubkostuum te komen. Het geeft onze aanwezigheid, iedereen in clubkostuum, toch extra cachet.’’

Daphne Koster ontving uit handen van Hennie Henrichs als eerste speelster het officiële clublidmaatschap. Daphne Koster ontving uit handen van Hennie Henrichs als eerste speelster het officiële clublidmaatschap.

Eenmaal bijgekomen van de overrompelende verrassing, sprak Koster de aanwezige collega-clubleden toe. Jaarlijks komen de clubleden bijeen om de verjaardag van Ajax met een rijke lunch te vieren. Daags voor de officiële datum (18 maart) werd alvast de 113e verjaardag gevierd. De Ajax Vrouwen, sinds dit seizoen een volwaardige tak binnen de club, zijn trots het Ajax-shirt te mogen dragen. De clubeer wordt met verve verdedigd. Molenaar: ,,Daphne noemde Ajax in haar speech de mooiste club van Nederland. Ze is trots voor Ajax te mogen spelen.’’

Voor de manager vrouwenvoetbal was ook nog een persoonlijke verrassing weggelegd. Zo kwam Molenaar oog-in-oog te staan met haar oude jeugdtrainer Hennie Schuurman. De oud-trainer van KFC is naast actief Ajax-lid vooral werkzaam in de Erfgoedcommissie van Ajax. ,,Hij was altijd gek van mij als speelster’’, herinnerde Molenaar zich haar oude trainer nog goed. Vooral Schuurmans enthousiasme en beleving maakten indruk op de destijds 16-jarige voetbalster. Glimlachend: ,,Hennie vond mij de beste van de wereld heeft hij wel eens gezegd. Hij was een leuke trainer.’’ Molenaar stelde haar oude leermeester ook voor aan haar Ajacieden, de kersverse leden van de vereniging Ajax. Vervolgens genoten alle clubleden, kort of al heel lang Ajax-lid, van de 2-3 overwinning van de Ajacieden van Frank de Boer op AZ.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Henrichs heette uiteraard alle Ajax-leden van harte welkom op de lunch voor de 113e verjaardag van Ajax. Henrichs heette uiteraard alle Ajax-leden van harte welkom op de lunch voor de 113e verjaardag van Ajax.
Jong en oud kwamen zondag samen om de verjaardag van Ajax alvast te vieren. Jong en oud kwamen zondag samen om de verjaardag van Ajax alvast te vieren.
De leden (op de voorgrond oud-speler Ger van Mourik) genoten van het vele lekkers. De leden (op de voorgrond oud-speler Ger van Mourik) genoten van het vele lekkers.
Marleen Molenaar trof haar oude trainer Hennie Schuurman. Marleen Molenaar trof haar oude trainer Hennie Schuurman.
Kort voor de aftrap van AZ - Ajax belichtte meesterscout, voetbalkenner en -tacticus Tonnie Bruins Slot de Ajax-strategie. Kort voor de aftrap van AZ - Ajax belichtte meesterscout, voetbalkenner en -tacticus Tonnie Bruins Slot de Ajax-strategie.
De geslaagde dag werd afgesloten met het kijken naar de live-uitzending van AZ - Ajax. De geslaagde dag werd afgesloten met het kijken naar de live-uitzending van AZ - Ajax.
Na het laatste fluitsignaal van Björn Kuipers in Alkmaar klonk ook op de Toekomst gejuich. Ajax had AZ met 2-3 verslagen! Na het laatste fluitsignaal van Björn Kuipers in Alkmaar klonk ook op de Toekomst gejuich. Ajax had AZ met 2-3 verslagen!