Menu
Ajax Vrouwen onderuit bij PSV/Eindhoven

Ajax Vrouwen onderuit bij PSV/Eindhoven

Domineren en toch verliezen. Dat was vrijdagavond het verhaal van de Ajax Vrouwen in de uitwedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven, die met 1-0 verloren ging. ,,De afronding was vaak te gehaast'', concludeerde coach Ed Engelkes naderhand.

Na de overwinning op ADO Den Haag van vorige week reisden de vrouwen van Ajax met een positief gemoed richting De Herdgang. Op het Eindhovense sportpark waren honderden toeschouwers op het duel tussen de nummer drie (Ajax) en nummer zes (PSV/FC Eindhoven) afgekomen. Zij zagen ondanks een gebrek aan doelpunten geen onaardige wedstrijd. Een duel waarin Ajax domineerde en de beste kansen kreeg, terwijl PSV/FC Eindhoven loerde op de counter. Niet dat de thuisploeg geen kansen kreeg, maar het was toch Ajax dat het dichtst bij een voorsprong was. Zo was er de kopbal van Desiree van Lunteren die op het nippertje van de lijn werd gehaald. En een doorbraak van Mandy Versteegt, wier voorzet niet aankwam bij de meegelopen Ashly Bakker. Andersom kwam PSV/FC Eindhoven niet verder dan een ongevaarlijk afstandsschot van Nadia Coolen.

De tweede helft was het spelbeeld niet veel anders, al kreeg Ajax nog meer mogelijkheden dan voor de rust. Flankspeelster Versteegt wist nogmaals door te breken, maar moest vervolgens schieten vanuit een te moeilijke hoek. Veel beter was de positie waarin Claudia van den Heiligenberg zich bevond. Ze stoomde op, maar oog in oog met de keepster Angela Christ prikte ze de bal naast het doel.

Vervolgens was het de thuisploeg die een kwartier voor tijd genadeloos toesloeg. Na een vlotte aanval werd de bal voorgegeven op Suzanne de Kort, die de bal snoeihard voorbij Ajax-keepster Daria Antonczyk schoot. Ineens stond Ajax achter in een wedstrijd waarin de ploeg zelf het dichtst bij een doelpunt was. En dus moest coach Ed Engelkes wat verzinnen. Hij bracht met Linda Bakker een extra aanvaller in het veld, maar ook zij kon de gelijkmaker niet forceren in die paar minuten. Even leek Eshly Bakker dat wel te doen, maar haar schot in de slotfase belandde net naast de paal, waardoor het bij 1-0 zou blijven.

Deze elf Ajax Vrouwen begonnen aan de uitwedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven. Deze elf Ajax Vrouwen begonnen aan de uitwedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven.

Trainer Ed Engelkes hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. ,,We hebben prima gespeeld, maar we maken zelf de kansen niet af'', concludeerde de Ajax-trainer. ,,Terwijl zij iets van twee kansen hebben gehad. Wij daarentegen een stuk of acht, waarvan vier zeer goede. Tja, dan doe je jezelf te kort.’’

In zijn ogen waren zijn speelsters niet koelbloedig genoeg. ,,Ik vond ons te gehaast in de afronding, niet scherp genoeg. Dat heeft met gogme te maken. Maar als we zo spelen en de kansen wél afmaken, dan kunnen we van elke ploeg winnen. We maakten prima gebruik van de ruimte en konden telkens de vrije speelster vinden.’’

Met nog vier duels te spelen, lijken de eerste en tweede plek (Standard Luik en FC Twente) buiten bereik van de Ajax Vrouwen. Anders liggen de kansen in het KNVB Bekertoernooi. In de halve finale neemt Ajax het volgende week zondag in eigen huis op tegen FC Twente. Engelkes: ,,Doordat de internationals een midweekse interland spelen tegen België, wordt het een rommelige week, maar hoe dan ook moeten we er staan volgende week. Die wedstrijd is zeer belangrijk.’’

Opstelling Ajax Vrouwen:
Antonczyk; Van der Most, Marees (84. L. Bakker), Sharpe, Hogewoning,; Van Lunteren, Zeeman (60. Van den Bighelaar), Middag; Versteegt (75. Kaagman), A. Bakker, Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl/Fabian van der Poll
Foto's: Ajax.nl/Sjoerd Tullenaar

Mandy Versteegt gaat in volle vaart richting het doel van de Eindhovenaren. Mandy Versteegt gaat in volle vaart richting het doel van de Eindhovenaren.
Frustratie na een gemiste kans. Frustratie na een gemiste kans.