Menu
Ajax Vrouwen op Champions League-koers

Ajax Vrouwen op Champions League-koers

De Ajax Vrouwen hebben het tweede pouleduel in de kwalificatie voor de Women's Champions League met 1-2 gewonnen. Thuisploeg Pärnu Jalgpalliklubi werd in het eerste halfuur getrakteerd op twee Amsterdamse treffers. Het team van Benno Nihom moet in de derde en laatste wedstrijd Standard Luik verslaan om het hoofdtoernooi te bereiken.

Wijzigingen
Nihom koos voor maar liefst zeven wijzigingen in zijn basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Rigas. Alleen Eli Sarasola, Chantal de Ridder, Sisca Folkertsma en Marjolijn van den Bighelaar bleven staan. Europees Kampioenen Kelly Zeeman en Desiree van Lunteren stonden deze keer wel aan de aftrap.

De Ajax Vrouwen begonnen, net zoals tegen Rigas, met veel balbezit. De tegenstander uit Pärnu werd meteen teruggedrongen tot op de eigen helft. Het aanvallende voetbal van de ploeg van Nihom resulteerde meteen in een aantal kansen.

Payne
Na 17 minuten spelen in het Rannastaadion kreeg Toni Payne het op haar heupen. Met een fraaie schijnbeweging ging ze voorbij haar tegenstandster en krulde de bal prachtig om keepster Elis Meetua. Een klein kwartier later verdubbelde spits Marjolijn van den Bighelaar de score. Met een diepe bal stuurde Linda Bakker de snelle Payne weg die op haar beurt goed teruglegde, waardoor het voor Van den Bighelaar een koud kunstje was: 0-2.

Ajax leek met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in te gaan. Maar vlak voor de pauze zorgde captain Anastassia Morkovkina voor de aansluitingstreffer. Van grote afstand verschalkte ze Eli Sarasola.

45. En meteen fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal. Stand: 1-2. #paraja pic.twitter.com/X1i8sShV3N

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 25 augustus 2017

Betere ploeg
In de tweede helft bleef Ajax de betere ploeg, maar de Amsterdammers waren onfortuinlijk in de afronding. De Esten probeerden op hun beurt gevaarlijk te worden in de counter, maar slaagden daar nauwelijks in. Zodra het team van Jüri Saar op de helft van Ajax kwam, werd het publiek al enthousiast, het was typerend voor het wedstrijdbeeld.

Ajax wist in de slotfase de voorsprong niet meer uit te breiden waardoor het in het derde pouleduel tegen Standard Luik moet winnen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Mocht het maandag in een gelijkspel eindigen, dan zijn de Belgen poulewinnaar vanwege een beter doelsaldo. Wanneer de Ajax Vrouwen als tweede eindigen in de poule, dan is er een kleine kans om nog door te gaan. Alleen de beste nummer twee mag naar de Champions League.

De #AjaxVrouwen winnen ook het 2e duel in de kwalificatiepoule voor de @UWCL! 💪🏼🌟 #paraja

Een bericht gedeeld door Ajax Vrouwen (@ajaxvrouwen) op

Opstelling Ajax: Sarasola, Van den Abbeele, De Ridder, Zeeman, Kaagman, Folkertsma, Reichardt, Van Lunteren, Bakker (78. Van der Most), Van den Bighelaar, Payne (83. Keizerweerd).

Tekst & foto: Ajax.nl/Dries Govers