Menu
Ajax Vrouwen op weg naar bekerfinale

Ajax Vrouwen op weg naar bekerfinale

De jacht op de beker bereikt voor de Ajax vrouwen zaterdag zijn ontknoping. Het vrouwenteam van Ajax neemt het op tegen de vrouwen van ADO Den Haag. De ploeg van Ed Engelkes is na het mislopen van de landstitel extra gebrand op het binnenhalen van de tweede beker in de clubhistorie.

In totaal namen er dit seizoen 94 vrouwenteams deel aan de strijd om de KNVB Beker. Het deelnemersveld bestond uit zeven teams uit de Eredivisie en 87 teams uit de topklasse, hoofdklasse en eerste klasse. 

Gevaarlijke opponenten
Op weg naar het finaleduel met ADO trof Ajax twee zware opponenten, namelijk Twente en PSV. In de kwartfinale wonnen de Ajacieden op 12 maart met 0-1 van Jong FC Twente Vrouwen. Ruim een maand later, op 22 april, wonnen de Ajax Vrouwen met een klinkende 5-1 zege van PSV. De vrouwen van ADO hadden het een stuk eenvoudiger met amateurclubs SSS, RKH VV en Buitenveldert tegenover zich.

Ajax favoriet
Op papier is de Amsterdamse ploeg favoriet. In de competitie lieten de Ajax Vrouwen de vrouwen uit Den Haag met een verschil van 22 punten ver achter zich. Bovendien wisten de Ajacieden in de competitie dit seizoen drie keer te winnen van de Haagse vrouwen. ,,Toch blijft het sport. Je weet nooit wat er kan gaan gebeuren’’, vertelt doelvrouw Eli Sarasola aan Ajax TV. Ook trainer Ed Engelkes blikt nuchter vooruit: ,,We zullen al onze energie in dit duel moeten stoppen.’’

De Bekerfinale tussen ADO - Ajax Vrouwen begint zaterdag om 18:30 uur. Wil je de wedstrijd bijwonen? Koop dan hier je kaarten.

Tekst:Ajax.nl
Foto: Gerard van Hees