Menu
Ajax Vrouwen opnieuw naar bekerfinale

Ajax Vrouwen opnieuw naar bekerfinale

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagavond opnieuw de bekerfinale gehaald. De ploeg van coach Ed Engelkes was in Velsen met 0-1 te sterk voor Telstar. Marlous Pieëte scoorde na 73 minuten de enige goal. Ajax is titelhouder van het bekertoernooi. Vorig jaar werd PSV in de eindstrijd verslagen. Op 13 mei is nu FC Twente de opponent.

Trainer Ed Engelkes toonde zich content. ,,Als je een finale haalt, moet je altijd tevreden zijn. Het ging er om dat we zouden winnen, hoe was van ondergeschikt belang. De eerste stap is gezet, nu de tweede nog: het winnen van de finale."

Volgens Engelkes kwam de zege Ajax toe. ,,Iedereen die de wedstrijd heeft gezien zal beamen dat wij de bovenliggende partij waren. De uitslag doet vermoeden alsof het close was, maar de score had hoger moeten uitvallen. We hebben daarvoor de kansen gehad." Ajax kwam diep in de tweede helft via Pieëte op voorsprong. Tessel Middag en Chantal de Ridder lieten na de wedstrijd op slot te gooien. Daarom bleef het tot het einde spannend. Telstar zette nog wel een slotoffensief in, maar dat had weinig om het lijf.

Engelkes beschouwde het bezoek aan Velsen als 'een wedstrijd op zich'. ,,Er is nog wel het nodige oud zeer tussen beide teams. Veel meiden hebben na hun AZ-tijd een verleden bij Telstar gehad voordat ze bij ons kwamen. Telstar streed bovendien voor zijn laatste kans op een prijs. Wij doen nog op twee fronten mee. We hebben het in de competitie weliswaar niet in eigen hand, maar het is ook weer niet zo dat we twintig punten achterstaan."

Op een matig bespeelbaar veld voerde Ajax vrijwel de gehele wedstrijd de regie. ,,Het veld was een knollentuin. Dat is vanwege onze manier van spelen niet in ons voordeel. Beide ploegen speelden niet op de toppen van hun kunnen. Wij hebben wel een echte teamprestatie geleverd. Daar wil ik de meiden een compliment voor maken. Tegen Standard liep het niet zoals we wilden. Vervolgens speelden we een goede pot tegen PEC Zwolle, waarna de interlandbreak aanbrak. We hadden maar twee dagen om ons met de hele groep op deze wedstrijd voor te bereiden."

Engelkes verheugt zich al ontzettend op de finale tegen FC Twente. ,,Het wordt fantastisch. Het is leuk voor Twente dat ze de finale hebben gehaald, omdat de club het zwaar heeft. Het wordt een mooie uitdaging en het zal alles of niets worden. Een prijs is een prijs en we willen graag opnieuw de beker winnen."

Scoreverloop: 57. Pieëte 0-1

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Hoogendijk, Van Dongen, Hogewoning, Middag, Van Lunteren, Van den Heiligenberg, Pieëte, Oudemast, De Ridder

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots