Menu
Ajax Vrouwen overklassen PEC

Ajax Vrouwen overklassen PEC

De Ajax Vrouwen hebben het uitduel met PEC Zwolle met afgetekende cijfers gewonnen, 1-6. Chantal de Ridder (2x), Marlous Pieete (2x), Loïs Oudemast (foto) en Marjolijn van den Bighelaar scoorden.

De Ajax Vrouwen legden tegen PEC Zwolle, in een met ruim 3500 supporters goed gevuld IJsseldelta stadion, een uitstekende eerste helft op de mat. Onder aanvoering van uitblinkers Chantal de Ridder en Marlous Pieëte zette Ajax vroeg druk. PEC Zwolle kwam er nauwelijks uit. Nadat De Ridder in de zevende minuut had over geschoten en Pieëte na een indrukwekkende solo -waarbij ze de bal per toeval terug kreeg - op de lat had geschoten, was het in de 15e minuut raak. Door het afjagen van Ajax, waarbij Desiree van Lunteren alweer haar 76e officiële wedstrijd speelde, maakte de defensie van PEC fouten en daar profiteerde De Ridder na een kwartier van, 0-1. Hoewel PEC nauwelijks iets had te vertellen kwam het door onzekerheid van keepster Marieke Ubachs bijna op gelijke hoogte. Zij leverde de bal pardoes in bij Mijnheer, maar die benutte het buitenkansje niet.

Ajax schrok - terecht - nauwelijks van het moment en ging door met vroeg druk zetten op de Zwolse verdediging. Na een half uur verdubbelde De Ridder de marge en twee minuten later schoot Loïs Oudemast fantastisch in de kruising, 0-3. PEC Zwolle leek in de 34e minuut middels een fraaie lob van Mijnheer tegen te scoren, maar zij had zich in buitenspel bevonden. De treffer ging niet door. De ploeg van trainer Ed Engelkes had bij rust zomaar al met 0-5 kunnen voorstaan, maar de inzet van Pieëte ging net over en Marjolijn van den Bighelaar zag haar mooie schot knap gered door de keepster.

Mocht PEC Zwolle nog de ambitie hebben gehad er in de tweede helft iets van te maken, dan was die al na een minuut gedoofd. Marlous Pieëte scoorde namelijk snel de 0-4 en beloonde zich daarmee voor een prima in eerste helft. De flankaanvalster schoot tien minuten na rust ook de 0-5 binnen na een prachtige voorzet van Liza van der Most.

Na een dubbele wissel met Van den Heiligenberg en Bakker voor Pieëte en Oudemast, moest de organisatie even opnieuw worden ingericht. PEC profiteerde door op fraaie wijze via Frijling de 1-5 te maken. Maar Ajax had het laatste woord. Invalster Claudia van den Heiligenberg - die vorige week haar 50e duel in Ajax Vrouwen speelde, zette bij haar eerste balcontact feilloos voor. Daar stond Van den Bighelaar klaar om de 1-6 binnen te tikken.

In de slotfase scoorde Chantal de Ridder haar derde van de avond, maar scheidsrechter Overtoom keurde de treffer op aanraden van haar grensrechter af. Daardoor stokte de productie bij 1-6, maar met name op basis van het dwingende spel van de eerste helft nam de ploeg van Ed Engelkes revanche op de magere prestatie van vorige week in de topper tegen Standard Luik (0-2-nederlaag). ,,We hebben het juiste antwoord gegeven op de teleurstelling van vorige week", vond Engelkes ook. ,,Zo wil ik het elke week zien", zei hij tegen Ajax TV.

De komende weken ligt de BeNeLeague stil vanwege oefeninterlands. Op 17 april hervat Ajax de competitie met een thuisduel met Club Brugge.

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Koster, Delleman, Hogewoning; Middag (60. Zeeman), Van Lunteren, Van den Bighelaar, Pieëte (73. Van den Heiligenberg), De Ridder en Oudemast (60. Bakker)

Houd Ajax TV in de gaten voor reacties van de trainer en speelsters plus de samenvatting van de wedstrijd.


Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees