Menu
Ajax Vrouwen overtuigend langs Lierse

Ajax Vrouwen overtuigend langs Lierse

De Ajax Vrouwen hebben hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Op de Toekomst was het team van Ed Engelkes met 3-0 te sterk voor het Belgische Lierse SK. Chantal de Ridder (2x) en Inessa Kaagman maakten de doelpunten.

Trainer Ed Engelkes stapte tevreden het veld af dinsdagavond. ,,Vrijdag tegen PSV speelden we ook al goed, alleen betaalde zich dat nog niet uit in een zege. Vandaag was dat wel het geval. Over de tweede helft ben ik zeer te spreken, de eerste helft was bij vlagen goed, al waren we in het begin wel erg slordig."

Die slordigheid zorgde ervoor dat de wedstrijd langzaam op gang kwam. Ook het uitvallen van Claudia van den Heiligenberg speelde daarbij een rol. De international verliet binnen tien minuten met een knieblessure het veld. Slecht nieuws, vooral met het oog op de naderende bekerfinale tegen FC Twente (13 mei) en het WK in Canada. ,,Het is nog even afwachten hoe ernstig het is", aldus Engelkes. ,,Maar het was duidelijk dat ze niet verder kon spelen. Na de wissel was het voor het team ook weer even zoeken naar de juiste organisatie."

Na wat speldenprikjes (afstandschoten Zeeman en Middag) ontstonden vlak voor rust de eerste kansen. Met een mooie pass zette Eshly Bakker in de 43e minuut Marlous Pieëte vrij voor het Lierse-doel, maar de Ajax-aanvalster stuitte op keepster Justien Odeurs. Twee minuten later sloeg de tandem Bakker/Pieëte opnieuw bijna toe. Bakker speelde haar tegenstander door de benen, gaf voor Pieëte, maar weer stond Odeurs in de weg.

Waar de Belgische keepster haar ploeg voor rust in de wedstrijd hield, leidde ze in de 61e minuut de 1-0 in. Ze verwerkte een pass van Liza van der Most niet goed, waarna Chantal de Ridder de Ajax Vrouwen van dichtbij op voorsprong zette. De Ridder bleef daarna de hoofdrol opeisen. In de 64e minuut knalde ze keihard met links de 2-0 binnen, weer vijf minuten later gaf ze de assist op Inessa Kaagman die van de rand van het zestienmetergebied de 3-0 binnenschoot.

Bakker zorgde in de slotfase nog bijna voor een spectaculaire vierde Ajax-treffer, maar haar volley spatte uiteen op de lat. ,,Met een beetje meer geluk hadden we misschien wel met 6-0 kunnen winnen", analyseerde Engelkes. ,,Maar ik ben tevreden: de voorhoede is goed bezig en ik zag dingen terug in de wedstrijd waar we in de training aandacht aan hebben besteed. Het was onze laatste thuiswedstrijd. De meiden hadden er zin in, dat kon je echt zien."

De Ajax Vrouwen sluiten vrijdag de BeNe League af met een uitwedstrijd tegen Telstar. Daarna gaat de focus helemaal op de bekerfinale tegen de Twente Vrouwen, die zich dinsdag verzekerden van het kampioenschap van Nederland. Engelkes: ,,In de competitie staat niets meer op het spel, dus we kunnen vrijdag bepaalde speelsters rust geven. Het is nu belangrijk om de boel heel te houden."

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, Van der Most, Marees, Delleman, Van den Heiligenberg (6. Van Dongen), Zeeman, Middag (65. Van Lunteren), Kaagman, Bakker, De Ridder, Pieëte (60. Versteegt).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De elf Ajacieden die tegen Lierse aan de aftrap begonnen. De elf Ajacieden die tegen Lierse aan de aftrap begonnen.
Uithaal van Kelly Zeeman. Uithaal van Kelly Zeeman.
Marlous Pieëte stuitte een aantal keer op de keepster van Lierse Marlous Pieëte stuitte een aantal keer op de keepster van Lierse
Liza van der Most bereidde de 1-0 van Chantal de Ridder voor. Liza van der Most bereidde de 1-0 van Chantal de Ridder voor.
De Ridder met de 2-0! De Ridder met de 2-0!
Chantal de Ridder viert haar tweede goal. Chantal de Ridder viert haar tweede goal.
Laura du Ry hield haar doel schoon. Laura du Ry hield haar doel schoon.
Mandy Versteegt, net terug van een blessure, deed dinsdag ruim een half uur mee. Mandy Versteegt, net terug van een blessure, deed dinsdag ruim een half uur mee.
Anouk Hoogendijk werd door fansite Ajax Heldinnen uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Anouk Hoogendijk werd door fansite Ajax Heldinnen uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar.
Met twee doelpunten en een assist was Chantal de Ridder natuurlijk de Ajacied van de Wedstrijd. Met twee doelpunten en een assist was Chantal de Ridder natuurlijk de Ajacied van de Wedstrijd.