Menu
Ajax Vrouwen pakken winst in Friesland

Ajax Vrouwen pakken winst in Friesland

De Ajax Vrouwen hebben in een ijskoud Friesland het duel met sc Heerenveen met 1-3 gewonnen. Marjolijn van den Bighelaar, Kelly Zeeman en Inessa Kaagman maakten vrijdagavond de goals.

Nadat vorige week Marieke Ubachs haar wedstrijd op de doel kreeg van Benno Nihom, mocht deze vrijdagavond Lize Kop opdraven. Behalve voor Kop was er ook een basisplaats voor Nicky van den Abbeele. De Belgische verdediger viel vorige week al na 3 minuten in toen Merel van Dongen met een hersenschudding van het veld moest.

Overwicht
In de vrieskou waren het in de eerste helft de Ajax Vrouwen die de wedstrijd dicteerden. Na een kwartier resulteerde het overwicht in de 1e treffer. Van den Bighelaar, weer in de spits geposteerd, reageerde alert toen de bal terugkwam van de lat: 0-1. Linda Bakker miste op een teenlengte de kans op de 0-2 na goed werk van Toni Payne aan de zijkant. Pas net voor rust hoefde LIze Kop voor het eerst redding brengen.

In de tweede helft zette Heerenveen meer druk en werd het Friese voetbal beter. Toch scoorde Ajax wederom. Kelly Zeeman verdubbelde de marge. Ajax kreeg desondanks weinig grip op het spel van Heerenveen en na een fout van Kop, die de bal inleverde bij Heerenveen, scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer.

Kaagman 1-3
Uiteraard ging de ploeg toen op jacht naar meer en vielen er grote ruimtes voor de Ajacieden. Inesssa Kaagman maakte uiteindelijk de bevrijdende 3e treffer. De bal verdween na een vrije trap pardoes in het doel.

Thumbs up! ��#heeaja pic.twitter.com/SVSpQ8tpVv

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 16 februari 2018

Volgende week speelt Ajax het laatste thuisduel van de reguliere competitie. Daarna wordt de ranglijst in tweeën gedeeld. De bovenste 5 spelen in de kampioenspoule, de onderste 4 gaan door in de andere poule.

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Van der Gragt, Van der Linden (60. Philtjens), Van den Abbeele, Kaagman (Reichardt), Zeeman, Van den Bighelaar, Payne, Bakker, Verhoeve (70. Oudemast)

Lees ook: Ajax O19 richt zich op en wint mini-Klassieker

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe