Menu
Ajax Vrouwen reizen af naar Estland voor Champions League

Ajax Vrouwen reizen af naar Estland voor Champions League

De tegenstanders van de Ajax Vrouwen in de UEFA Women's Champions League zijn bekend. In Estland gaat Ajax het tussen 22 en 28 augustus opnemen tegen Standard Luik, FK Rīgas Futbola Skola en organisator Pärnu Jalgpalliklubi. Dat wees de loting in Nyon vrijdag uit.

Goede bekende
De meest in het oog springende naam is die van Standard Luik. Een goede bekende natuurlijk, want de in de Champions League debuterende Ajax Vrouwen speelden in de BeNeLeague vaak tegen deze Belgische oponnent. Standard Luik werd dit seizoen in de nationale competitie kampioen. Na 24 duels stokte het puntentotaal op 55. Evenveel punten als Anderlecht maar op basis van doelsaldo wist de ploeg uit Luik alsnog de titel voor zich op te eisen.

Sanne Schoenmakers is een belangrijke pion bij de naderende opponent. De Nederlandse speelt al vijf jaar in Belgische dienst en scoorde afgelopen jaar liefst 27 doelpunten.

Vorig jaar speelde Standard Luik ook in de Champions League. De kwalificatie was tevens het eindstation van het Europese avontuur. Met vier punten uit drie wedstrijden was het toernooi snel voorbij. ZFK Minsk was met 1-3 te sterk, ZFK Dragon 2014 werd met 11-0 terzijde geschoven en de uitslag tegen ZNK Osijek was 1-1. Te kort om Minks de toegang tot het hoofdtoernooi te ontzeggen.

Oostblok
Twee tegenstanders komen uit Oost Europa en van die clubs is niet heel veel bekend. Het Letlandse FK Rigas Futbola Skola is opgericht in 1962. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd zich aansluiten bij de ambitieuze club uit Letland.

De derde club in de poule is het Estse Pärnu Jalgpalliklubi. De club is voor het eerst de organisator van het kwalificatietoernooi van groep 3. Het is een jonge club die pas in 1989 werd opgericht.

Estland it is! ���� De #AjaxVrouwen treffen in poule 3️⃣ van de @UWCL �� Standard Luik, FK Rīgas Futbola Skola en
Pärnu Jalgpalliklubi. �� pic.twitter.com/Mi3zERRRyw

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 23 juni 2017


De clubs spelen ieder een keer tegen elkaar. De groepswinnaar plaatst zich voor de knock-out fase van het Europese toernooi. De beste nummer twee van de tien verschillende poules heeft ook recht op een plek in de volgende ronde.

Tevreden met de loting?#draw #uwcl #Nyon/Suisse#AjaxVrouwen pic.twitter.com/xy3RO5wzyS

— Marleen Molenaar (@molenaarmarleen) 23 juni 2017

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees