Menu
Ajax Vrouwen ruim langs Barendrecht

Ajax Vrouwen ruim langs Barendrecht

De Ajax Vrouwen hebben hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van Ed Engelkes versloeg Barendrecht met 8-0. De nieuwe aanwinsten Marlous Pieëte, Loïs Oudemast en 'comeback kid' Anouk Hoogendijk kwamen allen tot scoren.

,,Dat we winnen is geen verrassing”, aldus trainer Ed Engelkes na afloop. ,,Maar de manier waarop stemt me tevreden. Fysiek staan we er goed voor en met name in de laatste blok van de wedstrijd voetbalden we ook goed. Ook de nieuwe aanwinsten Loïs Oudemast en Marlous Pieëte maakten een sterke indruk: net alsof ze al jaren in het team spelen. En Anouk Hoogendijk speelde heel ‘sober’: precies wat van haar verwacht wordt als ze achterin staat.”

Voor Hoogendijk was het weer haar eerste wedstrijd in Ajax-tenue sinds haar avontuur bij Arsenal. Ze tekende voor de 7-0: een kopbal, nadat ze vlak daarvoor al op de lat had gekopt. ,,Altijd fijn om te scoren”, vertelde ze. ,,Dat was alweer even geleden. Het voelt goed om weer terug te zijn bij Ajax. Ik geniet er nu nog meer van dan voorheen. Het ging goed, al zijn er altijd nog dingen die beter kunnen. Ik heb het idee dat we een heel sterk team hebben met veel potentie. Alle posities zijn echt dubbel bezet, dus er is veel concurrentie. Dat is alleen maar goed.”

De Ajax Vrouwen spelen vrijdag 15 augustus tegen Ter Leede hun tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Aftrap 19:30 uur, lokatie: de Toekomst.

Doelpuntenmaaksters: Claudia van den Heiligenberg, Loïs Oudemast, Marlous Pieëte, Tessel Middag, Mandy Versteegt (2x), Anouk Hoogendijk, Chantal de Ridder.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Anouk Hoogendijk kopte eerst op de lat, en vlak daarna raak. Anouk Hoogendijk kopte eerst op de lat, en vlak daarna raak.
Marjolijn van den Bighelaar haalt uit. Marjolijn van den Bighelaar haalt uit.
Ed Engelkes was tevreden over de uitslag en het spel van zijn team. Ed Engelkes was tevreden over de uitslag en het spel van zijn team.
Anouk Hoogendijk wordt gefeliciteerd met haar doelpunt. Anouk Hoogendijk wordt gefeliciteerd met haar doelpunt.
Marlous Pieëte tekende voor de 3-0. Marlous Pieëte tekende voor de 3-0.
Loïs Oudemast maakte in haar eerste duel voor Ajax de 2-0. Loïs Oudemast maakte in haar eerste duel voor Ajax de 2-0.