Menu
Ajax Vrouwen sluiten competitie af met remise bij kampioen

Ajax Vrouwen sluiten competitie af met remise bij kampioen

De Ajax Vrouwen hebben in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen kampioen FC Twente Vrouwen. Kim Mourmans maakte de gelijkmaker.

Wat het kampioensduel had moeten zijn, werd voor de Ajax Vrouwen niet meer dan een generale repetitie voor de bekerfinale volgende week zaterdag tegen PEC Zwolle. Door het onverwachte gelijkspel tegen ADO Den Haag vorige week vrijdag, werd het wel winnende FC Twente toen al kampioen. Voor Ajax restte niets meer dan de spreekwoordelijke eer.

In de eerste helft van de wedstrijd bij FC Twente vielen er geen grote kansen te noteren. De 1e mogelijkheid van Ajax kwam na de 1e doelpoging van Twente. Soraya Verhoeve stuitte op keepster Nicky Evrard. Ook Eshly Bakker vond de doelvrouw op haar pad. Marieke Ubachs, die bij Ajax haar opwachting onder de lat mocht maken, redde een par minuten voor rust bekwaam. Daardoor werd de rust met een 0-0-stand bereikt.

Twente neemt de leiding
In de tweede helft kwam de landskampioen op voorsprong tegen de onttroonde kampioen. Joëlle Smits kopte in de 61e minuut een voorzet goed in de rechterhoek en liet daarmee Ubachs kansloos: 1-0. Vier minuten later had Ajax de stand echter weer geëgaliseerd. Kim Mourmans schoot raak, 1-1.

65. Goaaaal! Kim Mourmans schiet de #AjaxVrouwen op gelijke hoogte: 1-1! #tweaja pic.twitter.com/Y3E5uN4HTb

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 3 mei 2019

Net nadat Jonna van de Velde Eshly Bakker had afgelost, kreeg het talent uit het talententeam van trainster Suzanne Bakker een goede mogelijkheid. Helaas bleek Evrard opnieuw een uitstekende redding in huis te hebben. De laatste poging van de wedstrijd kwam van FC Twente. Bente Jansen had de uitgelezen kans op de 2-1, maar zij schoot van dichtbij over. Zo bleef het 1-1 en daarmee eindigde het seizoen wat betreft de Eredvisie. Volgende week heeft Ajax de kans om toch met een prijs af te sluiten. Dan staat de bekerfinale tegen PEC Zwolle op het programma.

Kom jij ons volgende week steunen bij de KNVB Bekerfinale? �� Kika

Tickets �� https://t.co/jd41VisN3y #tweaja #ajapec pic.twitter.com/f9cknyeLTG

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 3 mei 2019

Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Dijkstra, Van Es (74. De Ridder), De Sanders, Verhoeve; Salmi, Mourmans, Munsterman (58. L. Bakker); Jansen, E. Bakker (66. Van de Velde)

Lees ook: Kirsten van de Westeringh: 'Superblij met mijn eerste contract'

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé