Menu
Ajax Vrouwen starten play-offs overtuigend en kloppen ADO  

Ajax Vrouwen starten play-offs overtuigend en kloppen ADO  

De Ajax Vrouwen zijn voortvarend van start gegaan in de allesbeslissende play-offs om de landstitel. Op bezoek bij ADO Den Haag werd een 0-1 zege uit het vuur gesleept. Een doelpunt van Marjolijn van den Bighelaar in de tweede helft bleek goud waard voor de ploeg van Ed Engelkes.

In kort tijdsbestek speelden de twee teams al tegen elkaar en twee keer bleek Ajax de sterkere en ook bij de derde ontmoeting in Den Haag trok Ajax aan het langste eind.

Veel ruimte voor Koster.
Veel ruimte voor Koster.

Dreigende situaties
De eerste helft stond niet bol van de spectaculaire momenten. Het eerste noemenswaardige moment volgde rond de 15e minuut. Loïs Oudemast zag haar afstandsschot hoog over vliegen. 
Naarmate de wedstrijd zich ontwikkelde bleek Ajax wat dominanter in balbezit. Daphne Koster kreeg als opstomende verdedigster veel ruimte. Haar lange passes leverden dreigende situaties op maar schoten op het Haagse doel bleven vaak uit.

Doelvrouw Sarasola in actie.
Doelvrouw Sarasola in actie.

Aan de andere kant oogde de defensie van de Ajax Vrouwen weer solide. Veelzeggend was dat doelvrouw Eli Sarasola pas in de 29ste minuut voor het eerst in actie hoefde te komen om een afstandsschot op te vangen. Marjolijn van den Bighelaar deed in de 34ste minuut namens Ajax nog een poging om de score te openen, maar haar schot vloog over. Zo zochten beide ploegen na 45 minuten voetbal bij een stand van 0-0 de kleedkamers op.

45. Rust! In een eerste helft waarin weinig gebeurde kwamen beide ploegen niet tot scoren. #adoaja pic.twitter.com/qd6oLHnmGV

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 21 april 2017


Met goede moed begon Ajax aan het tweede bedrijf. Na tien minuten stormde Davina Philtjens door de verdediging van de thuisploeg, maar haar schot miste echter precisie. Niet veel later wist Ajax dan toch de score te openen. Van Lunteren besloot op te dribbelen en de zuivere pass van de Oranje-speelster bereikte Van den Bighelaar. Die toonde zich een klinische afmaakster en plaatste de bal in de hoek. Na de openingstreffer nam Ajax het initiatief nog steviger in handen. Zo zag Van Lunteren haar schot van de lijn worden gehaald.

Af en toe kwam ADO er dreigend uit, maar de verdedigsters van Ajax wisten dit steeds goed op te lossen. In de slotfase maakte doelpuntenmaakster Van den Bighelaar plaats voor Van Dongen. Met wat extra verdedigende kracht in het veld kwam Ajax niet meer in de problemen. Na 91 minuten voetbal vond de leidsman het mooi geweest. Een zuinige maar belangrijke overwinning voor de Ajax Vrouwen. Er zijn nog vijf ‘finales’ te gaan en het team heeft nog steeds alles in eigen hand.

Opstelling Ajax: Sarasola, Hoogendijk, Koster, Zeeman, Philtjens, Van Lunteren, Oudemast, Kaagman, Pieëte, Van den Bighelaar (82. Van Dongen), Romero (70. De Ridder).

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees