Menu
Ajax Vrouwen starten thuis tegen Achilles '29

Ajax Vrouwen starten thuis tegen Achilles '29

De Ajax Vrouwen openen het nieuwe seizoen op zondag 3 september met een thuiswedstrijd tegen Achilles '29. Dat blijkt uit het woensdag door de KNVB gepubliceerde speelschema.

De Eredivisie voor vrouwen bestaat dit seizoen uit negen teams en telt achttien speelrondes. Iedere club komt dus zestien keer in actie.

Vervolg van play-offs
Net als vorig seizoen staan er vervolgens nog play-offs op de rol, voor alle ploegen. De top vijf kwalificeert zich voor de kampioensvariant, waarin een hele competitie wordt afgewerkt. Voor de start wordt het puntentotaal uit de reguliere competitie gehalveerd.

Afgelopen seizoen werden de play-offs voor het eerst geïntroduceerd. De Ajax Vrouwen begonnen met een ruime voorsprong en gaven die vervolgens in een deelnemersveld met FC Twente, PSV en ADO Den Haag niet meer uit handen.

Zondagen
Nieuw dit jaar is dat er ook op sommige zondagen wordt gespeeld. De openingswedstrijd tegen Achilles dus op 3 september, maar ook op zondag 15 oktober (Ajax - PEC Zwolle), zondag 12 november (Ajax - sc Heerenveen) en zondag 19 november (PSV - Ajax) komen de vrouwen van trainer Nihom in actie.

Lees ook: Nihom over Champions League-loting: 'We mogen niet klagen'

Bekijk ook het schema eerste competitiehelft

Tekst en beeld: Ajax.nl