Menu
Ajax Vrouwen Talententeam na strafschoppen kampioen

Ajax Vrouwen Talententeam na strafschoppen kampioen

Na een razendspannende strafschoppenserie heeft het Ajax Vrouwen Talententeam de titel opgeëist. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. De Ajax-goals werden door Jonna van de Velde en Nikita Tromp gemaakt.

Beide ploegen waren in de beginfase aardig in balans. Dankzij het aanvallende spel van zowel het KNVB Talententeam Zuid als Ajax kwamen er enkele kansen, zonder dat er echter groot gevaar voor de doelen dreigde. Tot de 20ste minuut kwam Ajax op achterstand uit een standaard situatie. Lieske Carleer kopte de bal uit een corner hard achter Aukje van Seijst.

Gelijkmaker Van de Velden
Kort daarna lastte de scheidsrechter een drinkpauze in waarvan trainer Suzanne Bakker dankbaar gebruik maakte om haar speelsters op scherp te zetten. Toch was het de tegenstander die 2 grote kansen kreeg om de score uit te breiden, maar beide mogelijkheden waren niet aan het team besteed. En zoals de aloude voetbalwet af en toe weer eens van zich doet spreken, was het net voor rust Ajax dat op gelijke hoogte kwam. Jonna van de Velde kwam in een 1-op-1 met de keeper en rondde keurig af: 1-1.

In de tweede helft hadden de ploegen dezelfde intenties. Opnieuw gingen ze voor de aanval. Ajax kreeg de 1e kans. Kirsten van de Westeringh gaf voor op Williënne ter Beek, die vrij kon inschieten. Maar de keepster redde.

Nikita Tromp on fire!
Nikita Tromp on fire!

Tromp met 1-2
Ajax kwam vervolgens op gelukkige wijze wel op voorsprong. Een slecht weggewerkte bal belandde met geluk bij Nikita Tromp en de goaltjesdief wist daar wel raad mee: 1-2. Eén minuut voor tijd was het toch het KNVB Talententeam Zuid dat de gelijkmaker produceerde: 2-2. Na de extra tijd veranderde er niets, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Nadat Gwyneth Hendriks de stand op 6-5 had gebracht, wist Aukje van Seijst de volgende penalty te stoppen waardoor Ajax kampioen werd!

Lees ook: Ajax Vrouwen Talententeam overtuigend naar finale play-offs
Bekijk ook
: 'Het wordt 1 groot spektakel'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: KNVB