Menu
Ajax Vrouwen te sterk voor DTS Ede

Ajax Vrouwen te sterk voor DTS Ede

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond het oefenduel met DTS Ede met 6-1 gewonnen. Chantal de Ridder en Inessa Kaagman scoorden in het MiCoach Performance Center twee keer. Marjolijn van den Bighelaar en Marlous Pieëte vonden eveneens het doel.

De Ajax Vrouwen moeten het deze week stellen zonder de vijf internationals. Eshly Bakker, Desiree van Lunteren, Tessel Middag, Kelly Zeeman en Merel van Dongen verblijven met het Nederlands team in Turkije.

De competitie ligt daardoor deze week stil, maar trainer Ed Engelkes greep de gelegenheid aan om te oefenen tegen DTS Ede. Het was een nuttige wedstrijd voor de speelsters om weer in het ritme te komen van elke vrijdag een wedstrijd. Engelkes had twee voetbalsters van Buitenveldert geleend om iets ruimer in zijn speelsters te zitten. Na een 3-0-ruststand liepen te Ajax Vrouwen uit naar een 6-1-overwinning tegen de nummer drie uit de Topklasse..

Volgende week vrijdag hervatten de Ajax Vrouwen de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De aanvang is 19:30 uur op de Toekomst.

Scoreverloop: 2. De Ridder, 1-0, 26. De Ridder 2-0, 42. Kaagman 3-0, 61. Kaagman 4-0, 71. Van den Bighelaar 5-0, 79, Pieëte 6-0, 80. 6-1.

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry (46. Sarasola); Van der Most, Koster, Zijlma (Buitenveldert), Hogewoning; Van den Bighelaar, Kaagman, Oudemast; Versteegt (46. De Boer (Buitenveldert), De Ridder, Pieëte

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees