Menu
Ajax Vrouwen te sterk voor PEC Zwolle

Ajax Vrouwen te sterk voor PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben ook het tweede thuisduel in winst omgezet. Tegen PEC Zwolle won het team van trainer Ed Engelkes met 3-0. Een eigen doelpunt van PEC Zwolle betekende de 1-0 ruststand. In de tweede helft bouwden Linda Bakker en Babiche Roof de score uit naar 3-0.

Ajax moest het in de topper tegen PEC Zwolle stellen zonder Eshly Bakker (tegen Twente geblesseerd geraakt) en Petra Hogewoning (geblesseerd na interland). Voor basisspeelster Hogewoning kon Pascalle Tang - die donderdag nog geblesseerd uit te training stapte - gelukkig linksback spelen.

Ook voor deze tweede thuiswedstrijd was sportpark de Toekomst volgestroomd met fans van de Ajax Vrouwen. Voor de goed gevulde tribune kreeg Ajax na een dik kwartier de helpende hand toegestoken door de gasten die de bal achter hun eigen keepster tikte, 1-0. Met nog één grote kans voor Mandy Versteegt was het verhaal van de eerste helft snel verteld. ,,De eerste helft was minder dan de tweede", analyseert Engelkes na afloop. ,,Ik was niet tevreden over het veldspel. We maken op dit moment een tegenstander beter, geven ze te veel tijd en ruimte."

Linda Bakker zet Ajax op 2-0. Linda Bakker zet Ajax op 2-0.

In de tweede helft liep het beter bij Ajax en Linda Bakker drukte het verschil uit in de score. Zij rondde één-op-één met de keepster van PEC keurig af, 2-0. Direct na die score had PEC Zwolle terug in de wedstrijd komen toen de scheidsrechter de bal op de stip legde. Laura du Ry stopte de penalty, waardoor de voordelige marge gehandhaafd bleef. ,,Ik was erg blij dat ze die bal stopte kan ik je zeggen", klonk Engelkes opgelucht. ,,Je weet nooit wat zo'n aansluitingstreffer teweeg brengt bij de tegenstander. Die gaat er dan weer in geloven."

Maar nu kon Ajax uitlopen en ook bij het derde Amsterdamse doelpunt was Linda Bakker betrokken. Zij onderschepte de bal na een blunder in de Zwolse defensie, bediende Babiche Roof op maat en de linksbuiten gooide de wedstrijd definitief in het slot, 3-0. ,,Een keurige uitslag. We houden weer de nul en scoren drie keer. Daar ben ik tevreden over", benadrukte Engelkes die volgende week zondag met zijn team naar Den Haag trekt voor het duel tegen ADO.

Dankzij de zege staat Ajax op de tweede plaats met een punt achterstand op FC Twente. ADO heeft net als Ajax negen punten, maar een iets minder doelsaldo.

Scoreverloop: 16. Eigen doelpunt PEC Zwolle 1-0, 59. L. Bakker 2-0, 76. Roof 3-0.

Bijzonderheden: 61. Laura du Ry stopt penalty.

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, v.d. Most, Koster, Stentler, Tang; Hoogendijk, Van Lunteren (78.Becx), Middag; L. Bakker, Versteegt, Roof
Niet ingezet: E. Bakker, Van Rossum, Ubachs, Veltrop, Manduapessy

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Ook op het tweede thuisduel waren veel fans afgekomen. Ook op het tweede thuisduel waren veel fans afgekomen.
Mandy Versteegt is haar opponente te snel af. Mandy Versteegt is haar opponente te snel af.
Laura du Ry stopt bij de stand 2-0 een penalty. Laura du Ry stopt bij de stand 2-0 een penalty.
Aanvoerster Daphne Koster wordt fel op de huid gezeten. Aanvoerster Daphne Koster wordt fel op de huid gezeten.
Trainer Ed Engelkes ziet dat het goed gaat. Trainer Ed Engelkes ziet dat het goed gaat.
Linda Bakker werd uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. Derk Boerrigter voltrok de ceremonie. Linda Bakker werd uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. Derk Boerrigter voltrok de ceremonie.