Menu
Ajax Vrouwen ten onder bij FC Twente

Ajax Vrouwen ten onder bij FC Twente

De Ajax Vrouwen hebben hun uitstekende competitiestart geen vervolg kunnen geven tegen FC Twente. In de Grolsch Veste verloor de formatie van trainer Ed Engelkes nipt met 2-1 en raakte daardoor hun koppositie kwijt aan Twente.

Ajax toog vrijdagmiddag naar FC Twente, zich realiserend dat Twente een hecht collectief heeft en al vijf jaar samenspeelt. Toch kwamen de Amsterdamse vrouwen in de vierde minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mandy Versteegt. ,,Het leek wel of we daarmee gelijk ons kruit hadden verschoten", analyseerde een teleurgestelde trainer Ed Engelkes na afloop. ,,We stonden matig in het positiespel, waren de bal snel kwijt. Dat had allemaal te maken met het feit dat Twente vroeg druk zette, heel anders dan Heerenveen en Utrecht. Het is wel verklaarbaar dat we het moeilijk hadden, want wij zijn pas net bezig. Maar je hoopt toch dat je verder bent dan wat we vanavond hebben laten zien."

Het duurde nog tot vijf minuten voor rust voordat FC Twente de gelijkmaker achter doelvrouw Du Ry wist te krijgen. Engelkes had toen uit ontevredenheid Roof al gewisseld voor Eshly Bakker. De onfortuinlijke Eshly Bakker moest even later zelf in de 53e minuut het veld met een knieblessure verlaten.

Na rust probeerde Ajax de structuur in het team te herstellen. ,,We waren te veel individueel aan het spelen, niet voor elkaar. Daardoor ontstonden er veel te grote ruimtes en liepen we te vaak te veel. Dat brak ons op aan het einde van de wedstrijd. Omdat het lang 1-1 bleef, hoop je - een beetje tegen beter weten in - dat je een punt kan meenemen."

Eshly Bakker kon niet lang genieten van haar invalbeurt. Ze raakte geblesseerd aan haar knie. Eshly Bakker kon niet lang genieten van haar invalbeurt. Ze raakte geblesseerd aan haar knie.

Maar dat lukte niet. In de tachtigste minuut scoorde Goodson de winnende goal, 2-1. Ajax kreeg direct daarna nog een mogelijkheid maar werd toen teruggefloten wegens (vermeend) buitenspel. ,,Verliezen kan natuurlijk altijd, maar ik ben erg teleurgesteld over de manier waarop we vandaag hebben gespeeld", aldus Engelkes.

Volgende week ligt de competitie stil vanwege interlands. Ajax Vrouwen speelt weer op vrijdag 21 september. Dan komt PEC Zwolle, de nummer 2 op de ranglijst, met net als Ajax zes punten, op bezoek op de Toekomst. De aanvang is 19:30 uur. De toegang is vrij. ,,We hopen dat het publiek weer in groten getale naar de Toekomst komt. PEC is geen slechte ploeg. Ook zij lopen een paar jaar op ons voor en zijn aan het bouwen."

Scoreverloop: 4. Versteegt 0-1, 40. Jansen 1-1, 82. Goodson 2-1

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, v.d. Most, Koster, Stentler, Hogewoning, Hoogendijk, v. Lunteren, Middag, Versteegt, L. Bakker, Roof (35. E. Bakker (53. Becx))

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots