Menu
Ajax Vrouwen tweede op toernooi Ulft

Ajax Vrouwen tweede op toernooi Ulft

De Ajax Vrouwen zijn op een internationaal toernooi in Ulft tweede geworden. Nadat de kruisfinale met 3-1 van Utrecht was gewonnen, bleef de finale tegen Telstar doelpuntloos. De strafschoppen nam Telstar net iets beter.

Voor de Ajax Vrouwen was het toernooi een eerste stap op weg naar de competitie die voor hen op 30 augustus start met een uitwedstrijd bij Club Brugge. De Ajax Vrouwen openden vrijdagavond met een doelpuntloos gelijkspel tegen sc Heerenveen. Een dag later verpulverde de ploeg van Ed Engelkes NMU Wildcats 2 met liefst 12-0 en later op de middag moest ook Royal Antwerp FC er met 2-0 aan geloven. Op de finaledag bonden de Ajax Vrouwen met 2-0 FC Utrecht aan de zegekar. In de eindstrijd kwam er een einde aan de Amsterdamse doelpunten, want tegen Telstar bleef het 0-0. De strafschoppenserie was met 4-5 een prooi voor de Velsense vrouwen.

,,We hebben een goede driedaagse gehad", blikte trainer Ed Engelkes terug op het eerste optreden van zijn ploeg. ,,Vrijdag speelden we stroef. De speelsters moesten aan elkaar wennen, maar zaterdag zag het er goed uit. Niet vanwege de resultaten, maar zeker ook de manier van spelen was wat we willen zien. Dat gaf vertrouwen. De finale was moeilijk, we speelden - zeker de eerste helft - meer om niet te verliezen dan om te winnen. Dat was in de tweede helft beter, maar Telstar nam de penalty's beter", analyseerde Engelkes die het toernooi benutte om veel speelsters aan het werk te zien.

Komende week spelen de Ajax Vrouwen op woensdag tegen Wartburgia en zaterdag tegen Buitenveldert. ,,Dan hebben we het team wel aardig in het hoofd, maar dan nog kan de opstelling per wedstrijd verschillen, want misschien heb je in de ene wedstrijd wel een balvaste spits nodig en in een andere niet. We hebben nu veel diversiteit in het team, waardoor de trainingen ook meetmomenten kunnen zijn. Nu zou ik een speelster niet kunnen opstellen, omdat zij zich in de trainingen niet manifesteerde en iemand anders op haar positie wel."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst