Menu
Ajax Vrouwen verliezen doelpuntrijk oefenduel

Ajax Vrouwen verliezen doelpuntrijk oefenduel

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond een oefenduel van AFC verloren. Op sportcomplex de Toekomst waren de jongens van O17-1 met 3-4 te sterk. Halverwege keek Ajax tegen een 2-3 achterstand aan. Chantal de Ridder miste voor rust een strafschop.

,,Het had eigenlijk 7-0 voor ons moeten zijn, maar door vier fouten van onze kant scoren zij vier keer.” Met die woorden vatte trainer Ed Engelkes de wedstrijd treffend samen. Na de prima competitiestart met zeges op FC Twente en PSV was het oefenduel met AFC - zonder de afwezige internationals
- er een om snel te vergeten.

De vrouwen van Ajax waren beter dan de jongens van AFC, maar verzuimden dat in de score uit te drukken. Sterker nog;  ze gaven de doelpunten eenvoudig weg aan de tegenstander. Tot drie keer toe werd de bal te kort teruggespeeld op de keeper. Het koste telkens een tegendoelpunt. Engelkes: ,,Als je zo makkelijk goals weggeeft, dan loop je de hele avond achter de feiten aan.”

De Ajax Vrouwen hervatten de competitie vrijdag 23 september met een uitwedstrijd tegen Achilles '29. Een week later wacht de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van sc Heerenveen.

Scoreverloop: 6. 0-1, 12. 0-2, 23. 0-3, 27. Van den Bighelaar 1-3, 39. Van den Bighelaar 2-3, 44. 2-4, 50. De Ridder 3-4. Bijz.: 14. De Ridder mist penalty.

Opstelling Ajax Vrouwen: Quaye, Van der Most, Koster (41. Oudemast), Hoogendijk, Van der Linden, Hassett, Van den Bighelaar, Kaagman, Pieëte (45. Romero), De Ridder (60. Pieëte), Verhoeve.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst