Menu
Ajax Vrouwen verliezen topper

Ajax Vrouwen verliezen topper

De Ajax Vrouwen zijn er donderdagavond niet in geslaagd de topper in de BeNe League te winnen van Standard Luik. In België ging de ploeg van Ed Engelkes met 1-0 onderuit tegen de koploper.

Het is de tweede nederlaag van het seizoen voor de Amsterdamse vrouwen. Eerder werd van RSC Anderlecht verloren. De achterstand op Standard Luik is door de nederlaag opgelopen tot zes verliespunten. Het betekende het eerste verlies na drie overwinningen op rij voor de bekerwinnaar van vorig seizoen.

Zo makkelijk het soms ging in de laatste weken, zo moeilijk hadden de dames het tegen de Belgisch kampioen, die de laatste vier jaar de titel grepen in eigen land. Het spel was bij vlagen slordig en onzorgvuldig. Het eerste kwartier ging nog gelijk op; daarna was het de thuisploeg die het beste van het spel had. De Ajax Vrouwen werden zelden gevaarlijk en kwamen een aantal keer goed weg.

,,Het was niet goed ”, aldus een teleurgestelde Engelkes. ,, Een punt was een gestolen punt geweest. In het begin gingen we nog redelijk mee, maar het laatste half uur voor rust kregen zij een aantal aardige mogelijkheden. Met wat valwerk in de zestien probeerden ze de scheidsrechter mee te krijgen, maar die trapte daar gelukkig niet in.”

Halverwege de tweede helft viel de treffer alsnog. Cécile De Gernier zette de Belgische vrouwen verdiend op een 1-0 voorsprong. Na de achterstand gingen de Ajax Vrouwen op zoek naar de gelijkmaker. In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg men daartoe ook de kans. Eerst slalomde Marlous Pieëte knap langs een aantal tegenstanders, maar haar schot werd gepareerd door de Nederlandse doelvrouw van Standard Luik, Renate Verhoeven. Een tweede grote kans kwam er vlak voor tijd. Eshly Bakker kwam net niet bij een voorzet van Pieëte, waardoor de nederlaag definitief een feit werd.

Engelkes schrok naar eigen zeggen van zijn ploeg. ,,Ik was ontevreden in de rust en dan druk ik me nog zacht uit. We lieten het allemaal maar gebeuren. Je kan verliezen van Standard Luik, maar als je zoals wij ambities hebt om mee te doen om de titel, moet je meer brengen. Het was hetzelfde verhaal als tegen Anderlecht. Dat is een harde constatering, maar blijkbaar zijn we er nog niet klaar voor. Niemand nam initiatief. Iedereen vluchtte weg voor de bal. Dat kan en mag niet op dit niveau. Op het laatst krijgen we door een aantal omzettingen nog wat kansen, maar dan moet je ze wel maken. Ook dat deden we niet.”

Opstelling Ajax Vrouwen Ubachs, Van der Most, Marees (76. Oudemast), Hoogendijk, Hogewoning, Van den Bighelaar (55. Melin), Middag, Van Lunteren, Pieëte, Bakker, Van den Heiligenberg (72. De Ridder).

Tekst: Ajax.nl/Tom van der Wilt
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees