Menu
Ajax Vrouwen verliezen topper

Ajax Vrouwen verliezen topper

De Ajax Vrouwen hebben de competitiewedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven Vrouwen vrijdagavond met 3-2 verloren. Desiree van Lunteren en Anouk Hoogendijk waren trefzeker aan de kant van Ajax.

Het team van Ed Engelkes speelde vorige maand de thuiswedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven. Het duel op de Toekomst eindigde in een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd was ook echt een topper, want tot de laatste minuut bleef het spannend. Twee keer kwam Ajax op voorsprong en twee keer wist PSV/FC Eindhoven terug te komen in het spel. Even leek het er vrijdagavond op dat de geschiedenis zich zou herhalen nadat Ajax twee keer op voorsprong kwam, tot Daniëlle van de Donk de winnende treffer maakte. Het was al met al opnieuw een spannend en aantrekkelijk duel.

De Ajax Vrouwen traden aan tegen PSV/FC Eindhoven zonder Petra Hogewoning en Eshly Bakker. Beide speelsters zijn langere tijd uitgeschakeld door blessures. Hogewoning raakte tijdens een training ernstig geblesseerd aan haar linkerknie, terwijl bij Bakker, die reeds aan het revalideren was van een knieblessure, is gebleken dat een operatie aan haar rechterknie noodzakelijk is.

Al vroeg in de wedstrijd verrichtte Laura Du Ry twee goede reddingen en brak een aanval van de gastvrouwen af. Met veel geduld speelden de Amsterdamse vrouwen hun verzorgde spel en zetten de aanval in. De eerste actie, die goed werd uitgespeeld, werd meteen beloond met een doelpunt. Mandy Versteegt zag de keepster van de tegenstander haar schot maar net keren, nadat Daphne Koster meeliep naar voren en haar teamgenote met een steekbal bediende. Vanuit de rebound kon topschutter Desiree van Lunteren hard uithalen; 0-1. Angela Christ redde na de openingstreffer twee keer; schoten van Linda Bakker en Tessel Middag werden goed gekeerd door de doelvrouw. PSV/FC Eindhoven kreeg via Nadia Coolen een prima kans. De rechtsbuiten sprintte naar voren en schoot vanaf rechts naast het doel. Coolen kreeg in de 26e minuut opnieuw de kans om te scoren en die was wel raak. Daniëlle van de Donk gaf vanaf links voor op Coolen, die achter Du Ry kon schieten; 1-1. Vlak voor rust bracht Anouk Hoogendijk Ajax met een kopbal weer op voorsprong 1-2.

De thuiswedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven eindigde in een 2-2 gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De tweede helft van de topper tegen PSV/FC Eindhoven was even aantrekkelijk als de eerste helft. De Ajax Vrouwen speelden verzorgd en aanvallend voetbal tegen een even sterke tegenstander. Tien minuten na de rust kwam Ajax even in gevaar achterin bij het doel van Du Ry door een aanval van Coolen. De gasten uit Amsterdam ruimde echter snel op en de rechtsbuiten werd uitgeschakeld. In de zestigste minuut werd onnodig balverlies van Koster gestraft door Van de Donk. De speelster van PSV/FC Eindhoven maakte enkele bewegingen en schoot van afstand snoeihard achter een kansloze Du Ry; 2-2. Van de Donk sloeg zes minuten later opnieuw toe. Op aangeven van Coolen schoot de speelster in de korte hoek; 3-2.

Ed Engelkes: ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft hadden we de boel onder controle en waren we niet in de problemen geweest. In de tweede helft volgde de gelijkmaker van PSV en toen waren we het initiatief kwijt. We zakten door de ondergrens en dat kan op dit niveau niet. Ik blijf er gemengde gevoelens aan overhouden. Het is natuurlijk een teleurstelling voor ons allen, maar we moeten verder. Volgende week tegen FC Utrecht moeten we weer vol aan de bak en de drie punten pakken.’’

Volgende week vrijdag spelen de Ajax Vrouwen thuis tegen het vrouwenteam van FC Utrecht. De wedstrijd begint om 19:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

Scoreverloop: 8. Van Lunteren 0-1, 26. Coolen 1-1, 38. Hoogendijk 1-2, 60. Van de Donk 2-2, 66. Van de Donk 3-2.

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, Van der Most, Koster, Stentler, Tang (82. Veltrop), Hoogendijk, Van Lunteren, Middag, L. Bakker (75. Manduapessy), Versteegt (73. Becx), Roof.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst