Menu
Ajax Vrouwen verslaan CSKA Moskou in oefenduel

Ajax Vrouwen verslaan CSKA Moskou in oefenduel

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagmiddag een oefenzege behaald op de vrouwen van CSKA Moskou. Op de Toekomst won de thuisploeg met 3-1. Het verschil werd gemaakt in de tweede helft.

Onder prettige weersomstandigheden werd er om 12:30 uur afgetrapt. In de openingsfase werd al snel duidelijk dat Ajax het spel moest maken. CSKA Moskou trok zich terug op eigen helft en loerde op de counter. De ploeg van Ed Engelkes liet zich in de negende minuut verrassen door deze tactiek en in een snelle tegenstoot troffen de bezoeksters doel. Na de vroege tegentreffer bleef de bal veel in het bezit van de thuisploeg, maar door onnauwkeurigheid in de passing bleven grote kansen uit. Een verdedigster van CSKA hielp Ajax vlak voor rust aan een strafschop door hands te maken. Desiree Van Lunteren liet het buitenkansje niet liggen en schoot overtuigend raak vanaf de stip.

Meer overtuiging
Na rust gingen de Ajax Vrouwen met meer overtuiging dan in het eerste bedrijf op zoek naar de voorsprong. De toon werd meteen gezet door Inessa Kaagman die maar net naast mikte. Het doelpunt kwam er een paar minuten later alsnog. Dominique Vugts profiteerde optimaal van geklungel in de verdediging van de Russinnen en de 2-1 voorsprong was daar. Ajax behield het initiatief en bouwde de score verder uit in de 73e minuut. Vugts kopte goed door, Marlous Pieëte pikte op en rondde prima af. In de slotfase ontstonden er nog wat kansjes voor beide ploegen maar het bleef bij 3-1.

Een terechte overwinning voor de Ajax Vrouwen ondanks een wat moeizame eerste helft. Vrijdag treft Ajax in de competitie PSV, het duel in Eindhoven begint om 19:30. De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op 31 maart als ADO Den Haag op bezoek komt.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Ajax.nl