Menu
Ajax Vrouwen verslaan Duitse subtopper in oefenduel

Ajax Vrouwen verslaan Duitse subtopper in oefenduel

De Ajax Vrouwen hebben dinsdag het oefenduel met SGS Essen met 3-0 gewonnen. Ajax en de club uit de Bundesliga troffen elkaar in Enschede. Betsy Hassett (2x) en Inessa Kaagman waren trefzeker. Lucienne Reichardt maakte na twee jaar blessureleed haar rentree.

Bij beide teams onbraken verschillende speelsters wegens interlandverplichtingen. Ajax Vrouwen-coach Ed Engelkes greep daarom de gelegenheid aan om andere speelsters minuten te gunnen. En dat verliep naar wens. Na negentig minuten vatte Engelkes de middag daarom als volgt samen: ,,Een prima overwinning en we hebben aardig gespeeld. Deze zege geeft aan dat we op de goede weg zijn.”

Halverwege leidde het vrouwenteam van Ajax met 1-0 dankzij een goal van Hassett. De Nieuw-Zeelandse middenvelder nam ook de derde treffer voor haar rekening. Inessa Kaagman tekende voor de 2-0.

Reichardt
Het mooiste moment van middag was vlak na rust toen Lucienne Reichardt voor het eerst haar opwachting maakte in het shirt van Ajax. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag en kampte lange tijd met een voetblessure. Na die vervelende periode kon ze dinsdagmiddag in
Enschede eindelijk weer vrijuit voetballen. Een mooie persoonlijke overwinning.

Opstelling Ajax Vrouwen: Quaye, Van der Most, Koster, Hoogendijk, Van der Linden, Van den Bighelaar (50. Reichardt), Hassett, Kaagman (60. Oudemast), De Ridder, Vugts, Verhoeve.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst