Menu
Ajax Vrouwen verslaan Heerenveen

Ajax Vrouwen verslaan Heerenveen

De Ajax Vrouwen hebben de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met 3-1 gewonnen. De Amsterdamse goals werden gemaakt door Tessel Middag, Eshly Bakker en Claudia van den Heiligenberg.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Nelson Mandela, waren het de vrouwen van sc Heerenveen die vrijdagavond het beste aan de wedstrijd op de Toekomst begonnen. De Friezinnen, met sterspeelster Vivianne Miedema in de gelederen, zetten Ajax in de beginfase flink onder druk. Dat resulteerde in onder andere een bal op de lat en op de paal, maar een doelpunt leverde het de gasten niet op. Ajax kreeg vervolgens meer initiatief en in de 18e minuut opende de ploeg van Ed Engelkes de score via Tessel Middag. Zij rondde knap af na aangeven van Eshly Bakker.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de overleden Nelson Mandela. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de overleden Nelson Mandela.

Na die openingstreffer begon het beter te lopen bij Ajax. In de 52ste minuut werd het 2-0: de bal kwam via Tessel Middag en Mandy Versteegt bij Bakker, die van dichtbij raak schoot. Een kwartier later stelde Van den Heiligenberg de zege veilig door op aangeven van Bakker de 3-0 te maken. Sisca Folkertsma redde in blessuretijd de Friese eer door met een fraai boogballetje Ajax-keepster Marieke Ubachs (die eerder een paar prachtige reddingen maakte) te passeren. Een mooie zege, toch was Engelkes niet helemaal tevreden. ,,In de eerste helft waren de afstanden te groot, vooral om goed te kunnen verdedigen. Daardoor waren we steeds te laat en hadden we het lastig. Na die 1-0, een prima goal waarbij iedereen in beweging was, moet je controle krijgen. Toch waren we toen steeds de bal te snel weer kwijt. Na de rust liep dat beter."

De Ajax Vrouwen, die het vandaag opnieuw zonder de geblesseerde Anouk Hoogendijk moesten doen, spelen nog twee wedstrijden dit jaar: op 13 december uit tegen Anderlecht en een week later thuis tegen Gent. Engelkes: ,,Ook die twee wedstrijden willen we winnen. Dan gaan we met een heel goed gevoel de winterstop in."

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Koster, Sharpe, Hogewoning; Middag, Zeeman (78. Kaagman), Van Lunteren, Versteegt (78. Bakker), E. Bakker (81. De Ridder), Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Nieuwe sponsor YourGift reikte Eshly Bakker de prijs voor Ajacied van de Wedstrijd uit. Nieuwe sponsor YourGift reikte Eshly Bakker de prijs voor Ajacied van de Wedstrijd uit.
Desiree van Lunteren probeerde een 'Van der Vaartje'. Desiree van Lunteren probeerde een 'Van der Vaartje'.
De basiself. De basiself.
Onder leiding van Daphne Koster pakte Ajax opnieuw drie punten. Onder leiding van Daphne Koster pakte Ajax opnieuw drie punten.
Marieke Ubachs: klemvast. Marieke Ubachs: klemvast.
Eshly Bakker: Ajacied van de Wedstrijd. Eshly Bakker: Ajacied van de Wedstrijd.
Anouk Hoogendijk is nog geblesseerd, dus ze had alle tijd om sponsor YourGift beter te leren kennen. Anouk Hoogendijk is nog geblesseerd, dus ze had alle tijd om sponsor YourGift beter te leren kennen.
De Ajax Vrouwen op de foto met nieuwe sponsor YourGift. De Ajax Vrouwen op de foto met nieuwe sponsor YourGift.