Menu
Ajax Vrouwen verslaan PEC bij start play-offs

Ajax Vrouwen verslaan PEC bij start play-offs

De Ajax Vrouwen zijn de play-offs met een zege begonnen. De ploeg van trainer Benno Nihom was vrijdagavond voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor PEC Zwolle. Na een uitstekend 1e bedrijf leidden de Ajax Vrouwen halverwege met 3-0 door goals van Marjolijn van den Bighelaar, Merel van Dongen en Desiree van Lunteren. Na rust was het Amsterdamse optreden minder overtuigend, maar toch hield de thuisploeg het aandringende PEC van zich af.

De Ajax Vrouwen wonnen vorige week het bekerduel bij DTS Ede met 0-7 en die doelpuntenlawine had duidelijk vertrouwen gegeven. De Ajacieden schoten uit de startblokken en lieten over hun intenties geen misverstand bestaan. De Ajax Vrouwen wensten direct zaken te doen.

De basiself.
De basiself.
De openingstreffer van Marjolijn van den Bighelaar in de maak.
De openingstreffer van Marjolijn van den Bighelaar in de maak.
En nu definitief!
En nu definitief!
Captain Desiree van Lunteren aan de bal.
Captain Desiree van Lunteren aan de bal.
Vreugde na de 2-0 van Merel van Dongen.
Vreugde na de 2-0 van Merel van Dongen.

Al in de 7e minuut kreeg Van Lunteren een grote kans, maar vrij voor Stephanie Bukovec stuitte ze op de doelvrouw van PEC Zwolle. Het bleek voor de bezoekers uitstel van executie, want 2 minuten later was het alsnog raak. Van den Bighelaar raakte in 1e instantie de lat, maar werkte op acrobatische wijze de rebound binnen: 1-0.

⚪️🔴⚪️ l De #AjaxVrouwen staan momenteel op een 3-0-voorsprong tegen PEC Zwolle.

Dit was de openingsgoal van Marjolijn van den Bighelaar ⤵️#ajapec pic.twitter.com/SdNSW2XkLF

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 16 maart 2018

PEC Zwolle beperkte zich tot enkele plaagstootjes, onder meer via oud-Ajacied Babiche Roof, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers voor rust niet. Dat was aan de overzijde wel anders. Gelegenheidsspits Sisca Folkertsma, de opvallendste naam in Ajax’ basisopstelling, raakte de paal.

Na iets meer dan een halfuur spelen volgde een curieus moment en was vervolgens de 2-0 een feit. Een corner van Van Dongen, vanaf rechts getrapt, draaide direct bij de 2e paal in het doel. Daarmee was het Zwolse leed nog niet voorbij. Na 36 minuten tekende Van Lunteren voor de 3e Amsterdamse goal. Op aangeven van Inessa Kaagman sloeg ze vanaf de rand van het zestienmetergebied koelbloedig toe.

⚪️🔴⚪️ l En ook nog even nagenieten van de 3-0 van Desiree van Lunteren, de fraaiste ⚽️ tot dusver!#ajapec pic.twitter.com/DAT16WrKNu

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 16 maart 2018

De Ajax Vrouwen hadden halverwege een soevereine uitgangspositie en rekenden zich wellicht te vroeg rijk. Het spel van Jong Ajax was na rust een stuk minder. PEC kreeg wat meer controle en kopte via Abby Holmes na 64 minuten zelfs de 3-1 tegen de touwen.

Versnelling van Inessa Kaagman.
Versnelling van Inessa Kaagman.

PEC ging op jacht naar meer en bracht Ajax meermaals in verlegenheid. Ondanks wat hachelijke situaties voor de Amsterdamse goal bleef de aansluitingstreffer uit. Eli Sarasola tastte mis, waarna Stefanie van der Gragt op de doellijn voor opruiming moest zorgen. Even later mocht Sarasola opnieuw niet klagen, toen ze een nieuwe voorzet vanaf rechts op de lat zag eindigen. En in de slotfase was een grote kopkans aan Holmes niet besteed.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 3-1 (3-0). 9. Van den Bighelaar 1-0, 31. Van Dongen  2-0, 36. Van Lunteren 3-0. 64. Holmes 3-1

Ajax Vrouwen: Sarasola; Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Kaagman, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Folkertsma (69. Reichardt), Bakker (90+1. Payne)

Lees ook: Oud-Ajacied Roof wil verrassen met PEC Zwolle
Bekijk ook
: ZiggoCam: Iedereen wil toch dit shirt?

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe