Menu
Ajax Vrouwen verslaan PEC Zwolle

Ajax Vrouwen verslaan PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle drie punten gepakt. Op de Toekomst werd het 3-1 voor de ploeg van Ed Engelkes. Lauren Delleman, Loïs Oudemast en Claudia van den Heiligenberg maakten de doelpunten voor Ajax.

De Ajax Vrouwen kenden de eerste helft weinig problemen met Zwolle en kwamen binnen twintig minuten op 1-0. Lauren Delleman kopte raak uit een corner van Tessel Middag. Er leek niets aan de hand voor Ajax, maar direct na rust hielp Marieke Ubachs Zwolle terug in de wedstrijd. De Ajax-keepster speelde de bal knullig in de voeten van Joyce Mijnheer, die meteen de 1-1 binnenschoot. ,,In de eerste helft waren we duidelijk de bovenliggende partij", aldus coach Ed Engelkes na afloop. ,,We speelden bij vlagen fantastisch positiespel en hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. Bij rust had het zeker 3-0 moeten zijn. Dan krijg je ineens zo'n zeperd tegen en wordt het onrustig. Maar gelukkig pakten we de draad weer op en bleven we voetballen."

In de 64e minuut werd Loïs Oudemast in het veld gebracht voor Marlous Pieëte. Dat bleek een gouden wissel, want de invalster tekende direct voor de 2-1. Ze rondde knap een aanval af die werd opgezet door Claudia van den Heiligenberg en Eshly Bakker. Vlak daarna bracht Oudemast Van den Heiligenberg in stelling die met een knap afstandschot de overwinning veiligstelde: 3-1. Engelkes over zijn winnende wissel: ,,We zaggen dat Marlous niet in de wedstrijd zat, daarom brachten we Loïs in. Dat ze meteen scoort en een assist geeft is prachtig voor haar. Het toont ook aan dat we een bank hebben waarmee we echt iets kunnen forceren als het nodig is."

De Ajax Vrouwen staan tweede op de ranglijst van de BeNe League. Net als koploper Standard Luik (dat deze speelronde voor het eerst een nederlaag leed) heeft Ajax 17 punten. Luik heeft wel een duel minder gespeeld.

Scoreverloop: 19. Delleman 1-0, 46. Mijnheer 1-1, 65. Oudemast 2-1, 67. Van den Heiligenberg 3-1.

Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Delleman, Zeeman, Hogewoning; Melin, Middag, Kaagman (69. Van Lunteren); Pieëte (64. Oudemast), Bakker, Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees


Speciale actie: als je de komende twee weken een Ajax Vrouwen-shirt koopt bij de Official Ajax Fanshop kun je een formulier invullen en maak je kans op een extra shirt dat gesigneerd is door de selectie van de Ajax Vrouwen. (zie de foto hieronder)

Prijswinnares Anouk van den Berg (met vriendin) kreeg een gesigneerd Ajax Vrouwen-shirt en gingen op de foto met de speelsters. Prijswinnares Anouk van den Berg (met vriendin) kreeg een gesigneerd Ajax Vrouwen-shirt en gingen op de foto met de speelsters.
De basiself van de Ajax Vrouwen. Anouk Hoogendijk bleef de hele wedstrijd op de bank omdat ze in het begin van de week ziek was geweest. De basiself van de Ajax Vrouwen. Anouk Hoogendijk bleef de hele wedstrijd op de bank omdat ze in het begin van de week ziek was geweest.
Lauren Delleman kopte in de eerste helft de 1-0 binnen Lauren Delleman kopte in de eerste helft de 1-0 binnen
Petra Hogewoning komt mee naar voren. Petra Hogewoning komt mee naar voren.
Marlous Pieëte schiet net naast. Marlous Pieëte schiet net naast.
Claudia van den Heiligenberg gooit de wedstrijd op slot door de 3-1 te maken. Claudia van den Heiligenberg gooit de wedstrijd op slot door de 3-1 te maken.
Feest na de treffer van Van den Heiligenberg. Feest na de treffer van Van den Heiligenberg.
Liza van der Most speelde een prima wedstrijd. Liza van der Most speelde een prima wedstrijd.
Daphne Koster en haar kindje steunden de Ajax Vrouwen vanaf de tribune. Daphne Koster en haar kindje steunden de Ajax Vrouwen vanaf de tribune.
Lauren Delleman werd benoemd tot Ajacied van de Wedstrijd. Zanger Koos Alberts overhandigt haar de bijbehorende bloemen. Lauren Delleman werd benoemd tot Ajacied van de Wedstrijd. Zanger Koos Alberts overhandigt haar de bijbehorende bloemen.