Menu
Ajax Vrouwen verslaan sc Heerenveen

Ajax Vrouwen verslaan sc Heerenveen

De Ajax Vrouwen hadden zondagmiddag op de Toekomst weinig moeite met sc Heerenveen. Het werd 2-1 voor de Amsterdammers door doelpunten van Marjolijn van den Bighelaar en Davina Philtjens. Voor de ploeg van trainer Benno Nihom betekent dit de 5e overwinning in de competitie.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat de Ajax Vrouwen de wedstrijd wilden domineren. Na wat kleine kansjes voor de Amsterdammers, viel in de 19e minuut de verwachte openingstreffer. Een corner vanaf rechts werd door Merel van Dongen ingedraaid bij de tweede paal waar spits Marjolijn van den Bighelaar de bal hard en zuiver tegen de touwen kopte: 1-0.

Vreugde na de eerste treffer.
Vreugde na de eerste treffer.
Trainer Benno Nihom inspecteert het veld.
Trainer Benno Nihom inspecteert het veld.
Een zonnetje piept door het donkergrijze wolkendek.
Een zonnetje piept door het donkergrijze wolkendek.
Inessa Kaagman in duel.
Inessa Kaagman in duel.
Een onstuimige zondagmiddag op sportcomplex de Toekomst.
Een onstuimige zondagmiddag op sportcomplex de Toekomst.

Ajax ging op zoek naar treffer nummer 2. Toni Payne leek op slag van rust de 2-0 op het scorebord te schieten, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Heerenveen kwam gedurende de eerste helft nauwelijks in de buurt van doelvrouw Lize Kop, waardoor Ajax met een 1-0-voorsprong de rust in ging.

Rode kaart
De 2e helft was slechts 2 minuten oud toen Payne opnieuw op weg ging naar de 2-0, maar onderuit werd gehaald door Heerenveen-speelster Chantal Schouwstra. Laatstgenoemde werd gestraft met een rode kaart, waardoor de Ajax Vrouwen vrijwel de gehele 2e helft met een vrouw meer op het veld stonden.

Payne, stug op zoek naar de 2e treffer.
Payne, stug op zoek naar de 2e treffer.

Philtjens met schitterend schot
Met nog een dik halfuur te spelen was het Davina Philtjens die de wedstrijd op slot schoot. Haar schot van buiten de zestien belandde op schitterende wijze in de bovenhoek achter de Friese doelvrouw.

Heerenveen terug in de wedstrijd
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Ajax Vrouwen, tot aan de 65e minuut. Lize Kop leverde per abuis de bal in bij een Heerenveen-speelster, die aflegde op een volledig vrijstaande Dana Philippo. De bal werd eenvoudigweg een leeg doel binnengeschoven: 2-1.

De voorsprong van de Ajax Vrouwen kwam na de goal van Heerenveen niet meer in gevaar. De Ajacieden kregen zelfs nog de kans de beslissende 3-1 te maken, maar verzuimden. Het vizier bleek niet meer volledig scherp waardoor een grote score uitbleef.  

Overwinning in de pocket! 😎

NEXT ▶️ 🤳&🖍#ajahee pic.twitter.com/ZfJvGNqwR8

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 12 november 2017

Scoreverloop: 19. Marjolijn van den Bighelaar 1-0, 58. Davina Philtjens 2-0, 65. Dana Philippo 2-1.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Van Lunteren, Kaagman (89. De Sanders), Oudemast (71. Folkertsma), Van den Bighelaar, Payne (75. Bakker)

Lees ook: Masterclass: Beleef een uniek dagje Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl/Bas Tolenaars
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst