Menu
Ajax Vrouwen verslaan Thailand: 3-0

Ajax Vrouwen verslaan Thailand: 3-0

De Ajax Vrouwen hebben de oefenwedstrijd tegen het nationale team van Thailand met 3-0 gewonnen. Loïs Oudemast, Chantal de Ridder en Marjolijn van den Bighelaar maakten de doelpunten op de Toekomst.

Voor de Ajax Vrouwen staat vrijdag het competitieduel met Heerenveen op het programma. De oefenwedstrijd tegen Thailand kon beschouwd worden als een mooie opwarmer. Coach Ed Engelkes was niet helemaal tevreden over de generale repetitie. ,,We hebben te veel kansen nodig om te scoren”, blikte hij terug. ,,Dit duel hadden we zeker met 4-0 of 5-0 moeten winnen, maar we waren te onzorgvuldig. Wat we wel goed deden was het druk zetten bij balverlies. We hadden continu de bal weer heel snel in ons bezit.”

Engelkes wisselde flink door, maar Daphne Koster speelde wel voor het eerst sinds haar comeback de volle 90 minuten. Het doel van Ajax werd verdedigd door Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team). Dit omdat Marieke Ubachs vanwege lichte klachten werd gespaard voor het duel met Heerenveen. Reservekeepster Laura Du Ry was ziek.

Ajax Vrouwen - sc Heerenveen wordt vrijdag gespeeld op de Toekomst en begint om 19:30 uur. De toegang is gratis.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Daphne Koster speelde voor het eerst weer 90 minuten mee. Daphne Koster speelde voor het eerst weer 90 minuten mee.
Loïs Oudemast opende de score tegen Thailand. Loïs Oudemast opende de score tegen Thailand.
Claudia van de Heiligenberg in duel met een speelster van Thailand. Claudia van de Heiligenberg in duel met een speelster van Thailand.
Een vrolijke Thaise sfeer op de Toekomst. Een vrolijke Thaise sfeer op de Toekomst.
Marjolijn van den Bighelaar maakte de 3-0. Marjolijn van den Bighelaar maakte de 3-0.