Menu
Ajax Vrouwen voetballen mee met meiden uit Amsterdam-West

Ajax Vrouwen voetballen mee met meiden uit Amsterdam-West

Meiden zijn net zo goed als jongens als het gaat om voetbal. Maar vaak worden meisjes onderschat. Dit zie je terug op straat. De (school)pleintjes worden vaak ingenomen door jongens die daar een balletje trappen. Meiden komen daar vaak niet tussen. Ook gaan meisjes niet snel naar een voetbalwedstrijd of worden ze lid van een voetbalclub.

Mede daarom organiseert de gemeente Amsterdam speciale voetbalactiviteiten voor meisjes op meerdere locaties in de stad. Eind mei was er in het stadsdeel West een clinic op het befaamde Balboaplein. Samen met het project Life Skills & Clinics van de Ajax Foundation konden de meiden aan de slag met het ontwikkelen van hun voetbalkunsten en levensvaardigheden.  Chantal de Ridder en Marjolijn van den Bighelaar van de Ajax Vrouwen hielpen een handje mee.

Remena Daniels is afdelingsmedewerker sport stadsdeel West en initiatiefneemster van het meidenvoetbal in West. Zij neemt de deelneemsters aan de clinic én hun ouders als extra beloning mee naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands dameselftal op het EK.

Chantal de Ridder en Marjolijn van den Bighelaar hielpen een handje mee bij de clinic in West.
Chantal de Ridder en Marjolijn van den Bighelaar hielpen een handje mee bij de clinic in West.

Met het project Life Skills & Clinics geeft de Ajax Foundation kansarme jeugd de mogelijkheid om te sporten. Er worden hiervoor wekelijks naschoolse clinics aangeboden aan basisscholen en wijkteams in Amsterdam en omstreken. Scholen en wijkteams worden benaderd of kunnen zelf contact opnemen met de Ajax Foundation om te bekijken of zij in aanmerking komen voor een Life Skills & Clinic (foundation@ajax.nl).

Meer over Life Skills & Clinics:
Dit project geeft kansarme jeugd de mogelijkheid om te sporten. De clinics volgen de unieke Ajax-trainingsmethode. Naast technische aspecten als dribbelen en balbeheersing leren de jongeren ook hoe je elkaar met respect behandelt. Zowel binnen als buiten het veld. Ook wordt aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding. De clinics draaien om sportiviteit in de breedste zin van het woord.

Tekst en foto’s: Ajax Foundation