Menu
Ajax Vrouwen voor 5e keer op rij in KNVB Bekerfinale

Ajax Vrouwen voor 5e keer op rij in KNVB Bekerfinale

De Ajax Vrouwen plaatsten zich zondag 29 april ten koste van sc Heerenveen Vrouwen voor de KNVB Bekerfinale 2017-2018. Zaterdag 2 juni neemt de formatie van trainer Benno Nihom het op tegen PSV Vrouwen. Het is de 5e keer op rij dat de Ajacieden in de finale staan. Hoe verliepen de vorige 4 edities?

2014
Op 9 juni 2014 stonden de Ajax Vrouwen tegenover PSV/FC Eindhoven Vrouwen. Op het AFC-complex in Amsterdam werden de Eindhovenaren met 2-1 verslagen. Mandy Versteegt schoot tweemaal raak. Het was de 1e keer in de geschiedenis van de Ajax Vrouwen dat de KNVB Beker werd gewonnen.

Trotse winnaar van de beker!
Trotse winnaar van de beker!

2015
De finale van 2015 had plaats op 13 mei. Het was aan de Ajax Vrouwen om de titel te verdedigen in een rechtstreeks duel met FC Twente Vrouwen. De finale werd gespeeld in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag, maar dit keer won Ajax niet. FC Twente won met 3-2 en liet de titelhouder met lege handen achter. Voor Ajax waren Chantal de Ridder en Kelly Zeeman trefzeker.

De teleurstelling is groot bij de Ajax Vrouwen...
De teleurstelling is groot bij de Ajax Vrouwen...

2016
Het Kyocera Stadion van ADO Den Haag was ook deze editie het strijdtoneel voor de finale. Maar nu stond ADO Den Haag Vrouwen er zelf in. Op 28 mei 2016 waren de Ajacieden gebrand op revanche na de zure nederlaag een jaar eerder. Lineth Beerensteyn van ADO Den Haag gooide echter roet in het eten en scoorde de enige treffer van de avond. Opnieuw geen beker voor de Amsterdammers.

Ook dit jaar een witte badjas in plaats van een rode..
Ook dit jaar een witte badjas in plaats van een rode..

2017
Op 2 juni 2017 lukte het wel weer! Toen troffen de Ajax Vrouwen PSV Vrouwen. De Ajax Vrouwen zegevierden in het Kyocera Stadion. De wedstrijd eindigde in een 2-0-overwinning door doelpunten van Desiree van Lunteren en Marjolijn van den Bighelaar. Eindelijk was daar weer een bekerwinst voor de Ajax Vrouwen na 2 verloren finales.

Er is weer reden tot juichen voor de Ajax Vrouwen!
Er is weer reden tot juichen voor de Ajax Vrouwen!

2018
Het is de 3e keer in de geschiedenis van de KNVB Beker Vrouwen dat Ajax en PSV tegenover elkaar staan in de finale. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Westmaat ( VV IJsselmeervogels) in Spakenburg. Aftrap: 18:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via: tickets.knvb.nl.

Lees ook: 8 Ajax Vrouwen verlengen contract
Bekijk ook:
Van Es: 'Met vriendinnenteam Champions League in'

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Ajax.nl/Gerard van Hees, Pro Shots