Menu
Ajax Vrouwen voor even terug

Ajax Vrouwen voor even terug

De Ajax Vrouwen trainden deze maandagochtend voor de eerste keer na de verloren bekerfinale tegen de FC Twente Vrouwen (2-3). De focus gaat vanaf nu op het volgende seizoen.

Na vier weken vrijaf trainden de Ajax Vrouwen vanochtend voor de eerste keer. De training stond onder leiding van assistent-trainer Benno Nihom en keeperstrainer Kees Kalk. Er werd getraind met een kleine groep van elf dames. Dit vanwege de afwezige internationals van het Nederlands Vrouwenelftal die op dit moment het WK spelen voor vrouwen in Canada.

De training begon met een warming-up. Daarna volgden er verschillende krachtsoefeningen en werd de conditie getest. Vervolgens kwam er mix van pass- en trapoefeningen aan de pas. De training werd afgesloten met een partijspel van twee keer vijf minuten.

Liza van der Most was één van de speelsters die vanochtend weer op het veld mochten verschijnen. ,,We hebben gebaald van de verloren bekerfinale en hebben het nu verwerkt. De focus gaat nu op het nieuwe seizoen''. Vijf van haar Ajax-collega's zijn met het Nederlands Vrouwenelftal op dit moment in Canada voor het WK. ,,Ik heb zaterdagnacht naar ze gekeken en vrijdag mogen ze er weer tegenaan'', verheugt Van der Most zich alvast.

Tekst en foto: Ajax.nl