Menu
Ajax Vrouwen winnen bij Gent

Ajax Vrouwen winnen bij Gent

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de ontmoeting met KAA Gent winnend afgesloten. Na een enerverende wedstrijd met veel kansen aan beide zijden stond er na 90 minuten 0-2 op het scorebord. De ploeg van trainer Ed Engelkes blijft hiermee in het spoor van Standard Luik in de race om de titel.

Op voorhand beloofde het treffen op Belgische bodem geen gemakkelijke te worden. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen weliswaar met 5-1 gewonnen, de Gentse dames hebben later in het seizoen laten zien over een sterk team te beschikken. De ploeg boekte zelfs een 1-0- overwinning op koploper Standard Luik. De Amsterdamse vrouwen waren dus gewaarschuwd.
De Ajacieden begonnen desalniettemin sterk aan de wedstrijd. Meerdere kansen waren er voor Eshly Bakker. Zeker één hiervan had verzilverd moeten worden, maar zij verzuimde helaas haar ploeg op voorsprong te zetten. Kelly Zeeman deed dit in de 37ste minuut wel. Haar harde afstandschot bleek onhoudbaar voor de Gentse doelman: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Ajax begon ook de tweede helft voortvarend en na ruim tien minuten kreeg het de ideale mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Claudia van den Heiligenberg werd naar de grond getrokken, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Desiree van Lunteren faalde niet vanaf elf meter: 0-2.

Dat de wedstrijd hiermee gespeeld was, bleek geenszins het geval te zijn. De dames bleven er lustig op los aanvallen, wat resulteerde in een hoop momenten voor de goals van beide ploegen. Voor Ajax waren Van Lunteren en Van den Heiligenberg dichtbij, evenals Chantal de Ridder. Ook de Belgische dames waren een aantal keer gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.
Naast de overwinning viel er nog een ander heugelijk feit te noteren. In de 75ste minuut maakte Leonne Stentler na ongeveer anderhalf jaar afwezigheid haar rentree in een officieel duel. Zij kwam in de ploeg voor Anouk Hoogendijk.

Engelkes keek na afloop met een overwegend positief gevoel terug op de wedstrijd: ,,Het is een prima start van de tweede seizoenshelft. 2-0 tegen Gent is gewoon een goede uitslag. We begonnen wat onrustig, maar daarna waren we de bovenliggende partij. We creëerden veel kansen, maar uiteindelijk waren we niet scherp genoeg.’’ Ook voor de trainer was de invalbeurt van Stentler een mooi moment: ,,Dit was voor haar een beloning voor haar mentale inzet. Als je kijkt waar zij vandaan is gekomen, dan is dit geweldig. Ik heb de glimlach ook niet van haar gezicht kunnen slaan.’’ Tot slot wierp hij alvast een blik vooruit naar de topper van komend weekend. Vrijdagavond ontvangen de Ajacieden dan de dames van FC Twente. ,,Dat wordt natuurlijk een heel andere wedstrijd. Daar hoef je de spelers ook niet voor te motiveren. Ik heb er heel veel zin in. We kunnen een belangrijke stap zetten.’’

Scoreverloop:37. Zeeman 0-1, 57. Van Lunteren 0-2

Opstelling Ajax: Ubachs; Van der Most, Delleman, Zeeman (80. Middag), Hogewoning; Hoogendijk (75. Stentler), Kaagman, Van Lunteren; Bakker (75. Pieëte), Van den Heiligenberg, De Ridder.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Sjoerd Tullenaar/ SportfotoAlmere.nl