Menu
Ajax Vrouwen winnen bij Utrecht

Ajax Vrouwen winnen bij Utrecht

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond ook hun tweede wedstrijd gewonnen. FC Utrecht werd in eigen huis met 1-3 verslagen. Desiree van Lunteren (foto) maakte twee van de drie Ajax-doelpunten.

Trainer Ed Engelkes startte met dezelfde elf speelsters als vorige week toen voor de volle tribunes op de Toekomst sc Heerenveen werd verslagen. ,,Ik was tevreden over hoe zij vorige week speelden en deze elf zijn de beste elf", verklaart de trainer zijn keuze.

De Ajax Vrouwen kwamen evenwel op achterstand tegen FC Utrecht, de club waar enkele basisspeelsters vorig seizoen nog speelden. ,,Met die situatie moet je kunnen omgaan", aldus Engelkes. ,,Dat je er last van hebt omdat het een beladen situatie was toen zij Utrecht verlieten voor Ajax dat snap ik. Maar je moet het wel kwijt zijn als de wedstrijd begint." Dat lukte niet helemaal, want door een misverstand in de verdediging kwam Utrecht al in de negende minuut op voorsprong. ,,Toen liepen we achter de feiten aan. Maar daarna kwamen we onder de druk vandaan en namen het initiatief." Dankzij goals van Linda Bakker en Desiree van Lunteren boog Ajax Vrouwen de achterstand om in een 1-2 voorsprong bij rust. De tweede goal viel vijf minuten voor rust uit een penalty.

Ed Engelkes koos voor dezelfde elf als tegen Heerenveen. Ed Engelkes koos voor dezelfde elf als tegen Heerenveen.

In de rust zette Engelkes de puntjes op de i. ,,Ik waarschuwde voor een agressief Utrecht. Zij hebben veel strijd en passie en wij moeten het niet hebben van beuken . Ik vond dat we toch teveel in de strijdwijze van Utrecht mee gingen, waardoor er hachelijke momenten ontstonden, waarin Utrecht had kunnen scoren."

Maar de laatste twintig minuten controleerde Ajax de wedstrijd weer en behield invalster Eshly Bakker in de 73ste minuut knap het overzicht waarna ze Van Lunteren in staat stelde de 1-3 te maken. Daarmee gooide Ajax het duel definitief in het slot: ,,Ik had geen moment het idee dat we deze wedstrijd zouden verliezen, ook niet na die achterstand. Want als iedereen het normale niveau haalt, dan winnen we. We hebben ook veel mogelijkheden gehad, maar waren te slordig."

Met de maximale score uit twee duels kan Engelkes niet anders dan tevreden zijn. ,,We mogen niet klagen over de seizoenstar nee. In beide wedstrijden waren we bovendien de betere ploeg."

Volgende week spelen de Ajax Vrouwen de uitwedstrijd bij FC Twente.

Scoreverloop: 9. 1-0 Oudejans, 29. 1-1 Linda Bakker, 40. 1-2 Van Lunteren (pen), 73. 1-3 Van Lunteren

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry, v.d. Most (75. Tang), Koster, Stentler, Hogewoning, Hoogendijk, v. Lunteren, Middag, Versteegt (85. Becx), L. Bakker, Roof (71. E. Bakker).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst