Menu
Ajax Vrouwen winnen in Friesland

Ajax Vrouwen winnen in Friesland

Dankzij een goal van Desiree van Lunteren hebben de Ajax Vrouwen weer drie punten aan het totaal toegevoegd. De middenveldster schoot in de 26e minuut de enige goal binnen in het uitduel bij sc Heerenveen.

Hoewel de Ajax Vrouwen voor de derde keer op rij met minimale cijfers wonnen, had trainer Ed Engelkes niet het gevoel dat het mis zou gaan in Friesland: ,,We hadden zoveel overwicht en volledige controle. Eigenlijk was het wachten op de 0-2, maar die viel niet."

De Ajax Vrouwen begonnen uitstekend op het licht opgevroren - en daardoor gladde - Friese veld. ,,We speelden op het randje en deden dat uitstekend", constateerde Engelkes. In de 26e minuut kwam de beloning. Soraya Verhoeve gaf de bal voor en Desiree van Lunteren schoot met links raak, 0-1.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia zijn we begonnen aan de wedstrijd #heeaja pic.twitter.com/XmefRkwm8f

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 2 december 2016

Na die 0-1 sloop er slordigheid in het Amsterdamse spel. De keuzes aan de bal waren niet altijd de juiste en de speelsters begonnen vanuit de verkeerde posities te lopen. ,,Onze spits, Marjolijn van den Bighelaar, was te veel onderweg, terwijl ze eigenlijk ons aanspeelpunt moest zijn", gaf Engelkes een voorbeeld. ,Daar hebben we in de rust over gesproken en dat ging in de tweede helft beter."

In die mindere fase nadat de voorsprong was genomen, kwam Ajax nog goed weg. Bij een spelhervatting van Heerenveen werkte de verdeding van Ajax de bal op de paal bij Eli Sarasola. Bij dat ene moment bleef het voor de thuisploeg. Ajax behield de voorsprong, maar slaagde er niet in deze naar een geruststellendere marge te tillen. ,,De wedstrijd kwam eigenlijk gewoon niet op gang", vond Engelkes na afloop. ,,We kwamen te weinig in de situatie die we wensten."

Consequenties had het niet. Ajax won ook dit duel en blijft met vijf punten voorsprong bovenaan staan in de Eredivisie.

Scoreverloop: 26. Van Lunteren 0-1

Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster, Van Dongen, Philtjens; Zeeman, Van Lunteren, Oudemast (83. Kaagman); Pieëte (70. De Ridder), Van den Bighelaar, Verhoeve

Dit is de nieuwe stand. De top 4 wint en doet goede zaken met het oog op de play-offs. #eredivisievrouwen pic.twitter.com/GIbT1KP9s9

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 2 december 2016

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees