Menu
Ajax Vrouwen winnen laatste oefenduel

Ajax Vrouwen winnen laatste oefenduel

De Ajax Vrouwen hebben hun laatste oefenwedstrijd gewonnen. Op sportpark de Toekomst werd Wartburgia zondag met 3-1 verslagen. Vrijdag openen de Ajacieden het nieuwe seizoen in de Women’s BeNe League thuis tegen KAA Gent.

Het duel met Wartburgia zou oorspronkelijk worden gespeeld op het terrein van stadgenoot AFC. Vanwege een afgekeurd veld werd het treffen zondagochtend verplaatst naar de Toekomst. In de eigen, vertrouwde omgeving kenden de Ajax Vrouwen een aarzelende start. ,,Ik was vooral ontevreden over het positiespel’’, blikte Ajax Vrouwen-trainer Ed Engelkes terug. ,,Ook de passie waarmee werd gespeeld, stemde niet tot tevredenheid. De eerste helft was ver onder onze norm.’’ Slordig balverlies leidde ook de 0-1-achterstand in. Wartburgia opende de score vervolgens uit een afstandsschot. Voor de pauze kon Marlous Pieëte iets terugdoen namens de thuisploeg.

Marlous Pieëte hielp de Ajax Vrouwen voor rust aan de gelijkmaker tegen Wartburgia. Marlous Pieëte hielp de Ajax Vrouwen voor rust aan de gelijkmaker tegen Wartburgia.

In de tweede helft toonden de Ajacieden (Engelkes had zijn elftal in de rust drastisch veranderd) een ander gezicht. In het eerste halfuur stelden goals van Claudia van den Heiligenberg en Marjolijn van den Bighelaar de zege veilig.

,,Op basis van wat we die helft hebben laten zien, is 3-1 een normale uitslag’’, wist Engelkes. ,,Als we spelen zoals we die tweede helft hebben gespeeld, begint het erop te lijken. Als we dat niveau halen zijn we klaar voor de competitie.’’ De Ajacieden openen het nieuwe seizoen in de Women's BeNe League op vrijdag 29 augustus op de Toekomst tegen KAA Gent. Het duel wordt vanaf 19:30 uur gespeeld en is gratis toegankelijk.

Opstelling Ajax Vrouwen:
Ubachs; Van der Most (46. Delleman), Marees (46. Zeeman), Hoogendijk, Hogewoning; Oudemast (46. Van den Bighelaar), Middag (46. Kaagman), Van Lunteren (46. Bakker); Pieëte, De Ridder, Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees