Menu
Ajax Vrouwen winnen ook derde oefenduel

Ajax Vrouwen winnen ook derde oefenduel

De Ajax Vrouwen hebben woensdag ook hun derde oefenduel in de voorbereiding gewonnen. De Ajacieden van trainer Ed Engelkes trakteerden Wartburgia op een 0-5-nederlaag. Loïs Oudemast was met twee treffers Ajax’ topschutter.

De Ajax Vrouwen besloten hun twee eerdere oefenduels elk met een 4-0-overwinning. Een kleine twee weken terug werd SC Buitenveldert geslachtofferd. Afgelopen vrijdag moest ook Barendrecht eraan geloven. Na drie vriendschappelijke ontmoetingen incasseerde keepster Eli Sarasola nog geen enkele tegentreffer.

Tegen Wartburgia hielp Oudemast haar ploeg aan een 0-1-voorsprong bij rust. Vier minuten na de pauze verdubbelde ze de marge, waarna Ana Romero drie minuten later voor de 0-3 tekende. In het slotkwartier maakten Marjolijn van den Bighelaar en Marlous Pieëte er respectievelijk 0-4 en 0-5 van.

,,De uitslag is mooi, maar je kijkt natuurlijk vooral naar de verrichtingen op het veld. Daar ben ik best tevreden over, al waren we de eerste helft een fase onnauwkeurig’’, blikte Engelkes terug. ,,We hebben uiteindelijk helemaal niks weggegeven. Eli heeft een of twee terugspeelballen gehad, verder niets. We waren conditioneel ook beter dan Wartburgia en hadden er misschien wel een grotere uitslag van kunnen maken.’’ Ajax’ kersverse spits Dominique Vugts scoorde drie keer in de voorgaande twee oefenduels. Ze bleef bij Wartburgia droog staan. Engelkes: ,,Maar ze was wel bij de 0-1 betrokken. Dat is ook prima.’’

De Ajax-trainer was ook tevreden over de speelminuten die hij vrijwel al zijn selectiespeelsters woensdag kon geven. Verdediger Liza van der Most begon in de basis, maar ze werd uit voorzorg gewisseld. Vrijdag over een week wacht de Ajax Vrouwen een volgende, waarschijnlijk zwaardere test. Op vrijdag 26 augustus oefenen de Amsterdammers op de Toekomst tegen MSV Duisburg.

Basisploeg Ajax Vrouwen:
Sarasola; Van der Most, Koster, Hoogendijk, Philtjens; Zeeman, Oudemast, Van Lunteren; Van den Bighelaar, Vugts, Romero.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst