Menu
Ajax Vrouwen winnen ook tweede duel

Ajax Vrouwen winnen ook tweede duel

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond in Eindhoven ook het tweede competitieduel gewonnen. Tegen PSV werd het 1-2 dankzij goals van Loïs Oudemast (0-1) en Marjolijn van den Bighelaar.

Trainer Ed Engelkes startte voor het eerste uitduel met dezelfde elf speelsters als vorige week tegen FC Twente. Die zege was gezien het fraaie veldspel van de Amsterdamse formatie met 1-0 wat aan de magere kant. PSV verloor de ouverture van het seizoen verrassend bij sc Heerenveen.

Vroege voorsprong
Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam in de derde minuut, toen Daphne Koster Loïs Oudemast bereikte. De lange blondine vond vervolgens Marlous Pieëte die haar voet echter niet lekker onder de bal kon krijgen. Maar een minuut later was het wel al raak. PSV verdedigde slecht uit, Oudemast ving op en schoot met precissie raak, 0-1. Heel lang kon Ajax die voorsprong niet koesteren. Al in de dertiende minuut kwam PSV op gelijke hoogte. Na een corner kon Michelle Hendriks eenvoudig de bal in het doel koppen, 1-1. ,,Je verwacht dat we rustiger worden na die 0-1", sprak Ed Engelkes na afloop. ,,Maar dat was niet zo. Dan komt PSV uit een standaardsituatie via hun kleinste speelster op 1-1. Dat mag niet."

1-2
Rond het half uur raakte Oudemast geblesseerd. Zij was net weer in het veld toen Ajax opnieuw de leiding nam. Pieëte stond na een mooie voorzet van Ana Romero alleen voor de keepster, schoot tegen haar op, maar Van den Bighelaar was paraat om de 1-2 te maken. Vlak voor rust drong PSV nog een keer aan, maar Ajax verdedigde goed genoeg om met de kleine voorsprong de kleedkamer op te zoeken.

In de tweede helft moest PSV natuurlijk komen, wilde het nog een resultaat halen. Maar Ajax stichtte nog steeds het meeste gevaar. Zoals in de 63e minuut bij een standaardsituatie. Van Lunteren draaide vanaf links de bal voor de goal, waar Pieëte in de handen van keepster Angela Christ schoot. Ook in de 72e minuut kreeg de rechtsbuiten een redelijke mogelijkheid, maar die was opnieuw niet aan haar besteed.

Debuut Hassett
In de 81e minuut maakte Betsy Hassett haar officiële debuut en kwam voor Kelly Zeeman. Dominique Vugts, topschutter van de voorbereiding, kwam voor Pieëte. Ajax verdedigde met vereende krachten en perste er in de slotfase nog wat gevaarlijke tegenstoten uit. Bijna was invalster Vugts succesvol maar de krappe marge bleef op het bord. ,,Pluspunt van de tweede helft was dat we weinig weggaven. Daar ben ik zeer tevreden over. Na deze overwinning staan we als het goed is, weer bovenaan. Maar je wil altijd meer. Ik ben tevreden met de punten, maar nog ontevreden over het spel", besloot Engelkes.

Dit is de nieuwe stand. ADO en Ajax voeren na twee overwinningen de ranglijst aan. #eredivisievrouwen pic.twitter.com/xSmW3viYtZ

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 9 september 2016

Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster, Van Dongen, Philtjens; Zeeman (81. Hassett), Van Lunteren, Oudemast; Pieëte (81. Vugts), Van den Bighelaar, Romero.

Foto: Proshots/Remko Kool