Menu
Ajax Vrouwen winnen ook tweede duel

Ajax Vrouwen winnen ook tweede duel

De Ajax Vrouwen hebben ook de tweede oefenwedstrijd gewonnen. Na de monsterzege op Saestum afgelopen week, won het team van Ed Engelkes vrijdagavond ‘slechts’ met 2-0 van de Buitenveldert Vrouwen.

De Ajax Vrouwen ontvingen de vrouwen van Buitenveldert op de Toekomst. Het duel startte goed. ,,We begonnen aardig, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds lastiger’’, concludeerde trainer Engelkes na afloop. ,,Het had deels met de tegenstander te maken en deels met ons. Wij waren in een aantal fasen heel slordig, we voetbalden in een te laag tempo en we waren niet gretig genoeg. Terwijl het in het begin wel goed uitzag. Het zakte een beetje weg. Als iets niet lukte, ging men verstoppertje spelen in plaats van initiatief nemen.’’

In de rust sprak de trainer zijn team duidelijk toe. ,,Ik heb ze gezegd dat dit niet het niveau is waar we naartoe willen, het moet echt beter.’’ Ondanks de coachende woorden van Engelkes kwam zijn team niet tot scoren in de tweede helft. ,,We waren niet doortastend in de eindfase. Dan blijft het 2-0 in een wedstrijd waarin je niets weggeeft en alleen maar op de helft van de tegenstander speelt.'' Engelkes benadrukt wel dat het een nuttige wedstrijd was. ,,Het was heel nuttig. We zien nu een aantal dingen in de kwaliteit van het positiespel naar voren komen wat aangescherpt moet worden. Daar hebben we de komende weken voor.’’

Op 17 en 19 augustus komt het team van Engelkes in actie op het FC Twente Tournament. De vrouwen spelen dan tegen Paris Saint-Germain en FC Twente.

Basisopstelling Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, Koster, Stentler, Hogewoning, Hoogendijk, Middag, Van Lunteren, Versteegt, E. Bakker, L. Bakker.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajax Vrouwen poseren voor de groepsfoto met erelid Wim Schoevaart. De Ajax Vrouwen poseren voor de groepsfoto met erelid Wim Schoevaart.
Aanvoerder Daphne Koster houdt haar tegenstander van de bal. Aanvoerder Daphne Koster houdt haar tegenstander van de bal.
,,Wij zien een aantal dingen in de kwaliteit van het positiespel wat aangescherpt moet worden.'' ,,Wij zien een aantal dingen in de kwaliteit van het positiespel wat aangescherpt moet worden.''
Volgende week spelen de vrouwen het FC Twente Tournament. Volgende week spelen de vrouwen het FC Twente Tournament.