Menu
Ajax Vrouwen winnen soepel bij Achilles '29

Ajax Vrouwen winnen soepel bij Achilles '29

De Ajax Vrouwen hebben voor de tweede keer dit seizoen Achilles '29 verslagen. Na de 2-0-zege in Amsterdam tijdens de seizoensouverture werd ditmaal in Groesbeek met 0-3 gewonnen. Marjolijn van den Bighelaar opende in de eerste helft de score, waarna Kelly Zeeman en Linda Bakker de marge na rust naar 2 tilden.

In de opstelling viel vooral de naam van Eli Sarasola op. Voor de Spaanse goalie zat haar lange schorsing in de nationale competitie er eindelijk op. Sarasola kende in Groesbeek vooral een rustige avond. Haar landgenote Ana Romero dacht in de 9e minuut voor de 0-1 te tekenen. Ze reageerde attent op een rebound na een schot van Inessa Kaagman op de lat, maar rondde volgens de arbitrage af in buitenspelpositie. Het feestje ging dus niet door.

De ban gebroken
De Ajacieden konden even later alsnog juichen, met Romero in een belangrijke rol. Haar voorzet vanaf de rechterkant werd door Van den Bighelaar over de doellijn gewerkt: 0-1.

14. Daar is dan toch de 0-1! Van den Bighelaar kan de bal binnentikken na een voorzet van Moreno! ❌❌❌#achaja pic.twitter.com/oUtph2Y9eT

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 1 december 2017

In het tweede bedrijf gingen de Ajax Vrouwen furieus van start. Bakker kreeg 2 kansen, maar liet ze beide onbenut. Bij de tweede inzet had de spits pech met een inzet op de paal.

'Laat maar komen'
De 0-2 kwam in de 66e minuut alsnog op het scorebord toen een vrije trap van Zeeman in 1 keer tegen de touwen belandde. Het slotakkoord werd in blessuretijd verzorgd door Bakker, die op aangeven van Toni Payne toch haar doelpuntje meepikte.

Benno Nihom was redelijk tevreden na afloop: ,,We begonnen goed tot aan de snelle goal. Daarna vond ik het eerlijk gezegd niet top. We deden er te weinig aan om het stuk te spelen. Maar over de tweede helft ben ik zeer tevreden. We hebben 45 minuten gedomineerd en nog 2 goals gemaakt. Volgende week is het Ajax - Twente. We staan 3 punten voor. Ik zeg 'laat maar komen'."

Achilles '29 Vrouwen - Ajax Vrouwen 0-3 (0-1). 14. Van den Bighelaar 0-1, 66. Zeeman 0-2, 90+1. Bakker 0-3

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola, Van den Abbeele, Van der Gragt, Van Dongen, Van Lunteren (80. Reichardt), Zeeman, Oudemast, Kaagman, Romero (72. Payne), Bakker, Van den Bighelaar (89. De Sanders)

Tekst en beeld: Ajax.nl