Menu
Ajax Vrouwen winnen weer bij Telstar

Ajax Vrouwen winnen weer bij Telstar

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de competitie afgesloten met een overwinning. De wedstrijd in Velsen tegen Telstar leek doelpuntloos te eindigen, maar in blessuretijd besliste Marlous Pieëte anders. Voor de ploeg van Ed Engelkes kan de focus nu op de bekerfinale van 13 mei tegen FC Twente.

Ajax was in gedachten ook al een beetje bij de eindstrijd, vertelde Engelkes. ,,Doelstelling één was de wedstrijd winnen en doelstelling twee heel blijven.”

Het was Ajax’ laatste optreden in de BeneLeague, die ophoudt te bestaan. In de wedstrijd die volgens Engelkes ‘meer spannend dan goed was’ trok Ajax op de valreep de zege naar zich toe. ,,We hadden het gedurende de reguliere speeltijd al kunnen beslissen, maar hielpen een aantal goede kansen om zeep. Ik had kunnen leven met een gelijkspel. Dat we in de laatste minuut alsnog scoorden, is een droom.”

Ajax kwam in het Telstar-stadion niet heel overtuigend voor de dag, al lag dat volgens Engelkes ook aan het moeilijk bespeelbare veld. ,,Ik vond dat we de eerste helft, en vooral de eerste vijftien minuten, matig speelden. Het veld was slecht, maar we moeten ook leren om met zulk soort omstandigheden om te gaan. Na de rust kregen we meer grip, vooral omdat we wat meer de lange bal gingen hanteren.”

Bij Ajax ontbrak Claudia van den Heiligenberg vanwege een blessure aan de binnenkant van haar linkerknie. Het is nog niet duidelijk hoe lang het herstel gaat duren. In de rust wisselde Engelkes Merel van Dongen. ,,Merel heeft wat last, maar het was vooral een wissel uit voorzorg.”

Het doel voor Engelkes is om zijn selectie op 13 mei zo uitgerust mogelijk aan de aftrap van het Kyocera Stadion te laten verschijnen. ,,De meiden hebben nu twee vrije dagen, vervolgens hebben we maandag wat testen en is dinsdag ook vrij vanwege Bevrijdingsdag. Op woensdag gaan we weer trainen en dan hebben we een goede week om ons voor te bereiken. Met de motivatie zit het wel goed. Dat is logisch voor zo’n wedstrijd.”

Scoreverloop: 90. Pieëte 0-1

Ajax:
Du Ry, Van der Most, Hoogendijk, Delleman, Van Dongen (46. Koster), Middag, Van Lunteren (62. Zeeman), Van den Bighelaar, Versteegt (66. De Ridder), Bakker, Pieëte.

Tekst: Ajax.nl/
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees