Menu
Ajax wandelt door Wenen

Ajax wandelt door Wenen

Ajax begon de wedstrijddag woensdag traditioneel met een wandeling door de stad. De spelers en staf liepen een route langs de Donau en kwamen vervolgens na dertig minuten weer terug bij het hotel. Het aftellen richting Rapid Wien - Ajax is begonnen.

Het regenachtige weer weerhield de Ajacieden er niet van om even de benen te strekken. Om de lange wedstrijddag een beetje te breken zorgde de wandeling langs de één-na-langste rivier van Europa voor een welkome afleiding.

De selectie liep vanaf het spelershotel een stukje langs de bijna 3.000 kilometer lange Donau, die door liefst tien verschillende landen stroomt. Directeur marketing Edwin van der Sar koos eerder op de ochtend voor een rondje hardlopen door de historische binnenstad. Samen met een afvaardiging van de sponsorgroep bracht de sportieve tour hem langs tal van highlights van de stad waar hij in 1995 met Ajax de UEFA Champions League won. Net als voor Frank en Ronald de Boer haalt de terugkeer met Ajax in Wenen fraaie herinneringen naar boven. Ronald staat woensdagavond langs het veld als analist voor SBS6.

Ook voor Marc Overmars heeft de reis naar Wenen een bijzonder karakter. Wie de oude beelden van de finale terugkijkt, ziet altijd dat de huidige directeur voetbalzaken de bal in de lucht schiet na het laatste fluitsignaal. Het is voor Ajax-fans een van de vele bekende beelden van de CL-winst in 1995. Vanwege het 20-jarig jubileum kwam ook dat beeld de afgelopen maanden weer talloze keren voorbij.

Zo zullen zowel Frank en Ronald de Boer als Van der Sar, Overmars en de meegereisde Ajax-supporters woensdagavond met een speciaal gevoel in het met ruim 40.000 supporters gevulde Ernst Happel Stadion zitten. Hopelijk zijn ze aan het einde van de avond een nieuwe mooie herinnering aan Wenen rijker. Bij een goed resultaat tegen Rapid Wien komt deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League in ieder geval een stukje dichterbij.

Rapid Wien - Ajax begint woensdag om 21:05 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst

Ajacieden strekken de benen in Wenen.
Ajacieden strekken de benen in Wenen.
Een wat regenachtige wandeling langs de Donau.
Een wat regenachtige wandeling langs de Donau.
Wenen roept warme herinneringen op bij Frank de Boer.
Wenen roept warme herinneringen op bij Frank de Boer.